Voorzitter Amerikaanse Federal Reserve doet opvallende uitspraak over cryptocurrencies

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome H. Powell, heeft vandaag, tijdens een onderzoeksconferentie over de rol van de Amerikaanse dollar, een behoorlijk opvallend statement gemaakt over de toekomst van CBDC’s in het financiële systeem van de Verenigde Staten.

Tijdens de conferentie, die de “Internationale rollen van de Amerikaanse dollar” besprak, zei Powell dat veranderingen in de wereldeconomie mogelijk van invloed kunnen zijn op de rol van de dollar in de wereld. In de toekomst kunnen snelle veranderingen, die plaatsvinden in het mondiale monetaire systeem, de internationale rol van de dollar beïnvloeden, zei hij.

De Fed-voorzitter wierp enig licht op de wereldwijde invoering van een 24-uurs ecosysteem voor instantbetalingen. Een meerderheid van de grote economieën heeft het nieuwe betalingsmechanisme al aangenomen of in als optie onderzocht. Hij voegde eraan toe dat de FedNow-service, die financiële instellingen zal helpen om snellere end-to-end betalingsdiensten aan hun klanten te leveren, vanuit de Federal Reserve in 2023 online zou komen.

Als bemoedigend teken voor de cryptogemeenschap erkende Powell ook de snelle groei in cryptocurrencies en stablecoins. Hij verklaarde verder dat een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) ook onderzocht wordt voor implementatie. Hij zei het volgende:

“En in het licht van de enorme groei in crypto-activa en stablecoins, onderzoekt de Fed of een CBDC een toch al veilig en efficiënt binnenlands betalingssysteem zou verbeteren. Zoals in het witboek van de Fed over dit onderwerp wordt opgemerkt, kan een Amerikaanse CBDC mogelijk ook helpen om de internationale reputatie van de dollar te behouden.”

De Fed-voorzitter merkte op dat de Fed zou bekijken hoe het wereldwijde financiële systeem zich het komende decennium zou kunnen ontwikkelen. Bovendien zal de huidige toestand van de wereldeconomie ook worden beoordeeld op basis van de feedback van het rapport, legde hij uit.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!