Derde kwartaal wordt erg belangrijk voor Ethereum

Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, zal naar verwachting zijn langverwachte fusie tussen augustus en november 2022 ondergaan. De ontwikkelaar van Ethereum, Tim Beiko, sprak met Ben Edgington over de fusiedatum van ETH en hoe deze zo snel mogelijk uit te voeren, waarin hij aangaf dat vanwege de technische details de fusie kan worden vertraagd en het onmogelijk is om er een exact tijdschema voor te geven. Hij zei het volgende:

“Ik ben er gewoon niet zo van overtuigd dat het mogelijk is om meer dan een ruw doelwit te targeten, qua datum. Catastrofale gebeurtenis/mislukking/reeks normale bugs. Als we nog 0 bugs hebben gevonden, kunnen we waarschijnlijk over een paar maanden fuseren. Ik vind dat gewoon niet realistisch. Ik denk ook niet dat het waarschijnlijk is dat we 10 of zelfs 5 ernstigere problemen zullen vinden.”

Volgens indicatoren is de samenvoeging vertraagd vanwege de problemen die gepaard gaan met Ethereum, omdat ontwikkelaars nog steeds betrokken zijn bij het oplossen van de bugs die ze tijdens de proef van de Ropsten testnet hebben ontdekt.

Wanneer zal de fusie uiteindelijk plaatsvinden?

De fusie zou eigenlijk al in januari plaatsvinden, maar vanwege de technische details moesten de ontwikkelaars de fusie steeds uitstellen. De laatste tijd heeft één van de belangrijkste testnets op Ethereum, genaamd Ropsten testnet, zijn fusie op 8 juni voltooid.

De mogelijkheid van een fusie van ETH lijkt dus dichterbij na de succesvolle fusie van het Ropsten testnet, dat vrij veel lijkt op het Ethereum-mainnet, en ook de aankondiging van de volgende fusie van het Goerli testnet.

The Merge is de belangrijkste upgrade in de geschiedenis van Ethereum. De overgang naar de Proof-of-Stake-consensus zal leiden tot een reductie van 99% van het energieverbruik van het netwerk, naast een daling van 90% in de ETH-afgifte aan validators.

In combinatie met de basistransactiekosten die zijn verbrand sinds de introductie van EIP-1559 afgelopen augustus, zal de upgrade naar verwachting ertoe leiden dat meer ETH wordt vernietigd dan dat er wordt gecreëerd, waardoor ETH in de loop van de tijd steeds schaarser wordt.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!