JPMorgan-CEO verwacht verdere daling voor de cryptomarkt

De daling van de cryptomarkt is al enige tijd aan de gang, vooral voor top-cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Cardano (ADA). De val heeft de markt hard getroffen, vooral met de ineenstorting van een van de toonaangevende DeFi-protocollen, het Terra-netwerk. Als we echter de CEO van JPMorgan Chase & Co. moeten geloven, is dit echter pas het begin van de neerwaartse trend. Ondanks dat de markt meer dan 50% lager is dan het hoogste punt ooit, zei Jamie Dimon dat er slechtere tijden in het verschiet liggen.

Hoewel de bankdirecteur niet te omschrijven is als een voorstander van cryptocurrencies, heeft de bank die hij leidt zijn houding ten opzichte van digitale activa versoepeld en is hij verder gegaan met verschillende plannen om zijn klanten cryptocurrency-handelsopties te bieden. Met de cryptomarkt en gezien het feit dat er nu tot op zekere hoogte blootstelling aan de markt is, is Dimon naar voren gekomen om uit te leggen dat de bank een grotere daling verwacht.

De CEO maakte het standpunt bekend op een conferentie over financiële diensten, waar hij uitlegde dat een “economische orkaan” de markt zou doen opschudden. Het is duidelijk dat zoiets als dit een schokgolf door alle financiële markten heen zou sturen en dat de cryptomarkt zal niet worden gespaard.

Als gevolg hiervan heeft Dimon beleggers in cryptocurrency geadviseerd om “zich schrap te zetten” omdat hij marktvolatiliteit verwacht. Dit is te wijten aan het feit dat de Fed haar beleid van “kwantitatieve verkrapping” zal gaan implementeren, waardoor de Fed de liquiditeit van de markt zal verwijderen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik zei dat het onweerswolken waren. Het zijn hier grote onweerswolken. Het is een orkaan [en] die orkaan is daar op de weg die onze kant op komt. We weten alleen niet of het een kleine is of Superstorm Sandy.”

Een dergelijke daling zou de markt een flinke klap kunnen bezorgen, waardoor het gebied van 2020 weer in zicht zou kunnen komen. Als de cryptomarkt de trend van de aandelenmarkt blijft volgen, die dit jaar gestaag is gedaald, zou een scherpe daling van de liquiditeit de aandelenmarkt aanzienlijk doen schommelen, wat een negatief effect op de cryptomarkt zou veroorzaken.