Zuid-Korea gaat investeren in de metaverse

Het ministerie van Wetenschap en ICT van Zuid-Korea wil de metaverse business in het land een kickstart geven door bedrijven te helpen en banen te creëren als onderdeel van zijn Digital Innovative Deal, wat een programma is dat tot doel heeft om te investeren in nieuwe technologieën in de economie van Zuid-Korea.

De metaverse is, volgens minister van Wetenschap en ICT Lim Hyesook, “een onontgonnen digitaal continent met onbeperkt potentieel”, waarbij de regering 223,7 miljard won (ongeveer €167 miljoen) toewijst aan het project. Deze investering is één van de eerste investeringen van een nationale regering in de nieuwe business, en het is een voorzichtige eerste stap in de Metaverse.

Op stadsniveau bouwt het hoofdstedelijke bestuur van Seoul een metaverse-platform van 3,9 miljard won (€2,9 miljoen) dat individuen in staat zou stellen om digitale toegang tot openbare diensten te krijgen.

De stap toont tevens het enthousiasme voor een technologie die de komende jaren centraal zou kunnen staan ​​en een rolmodel zou kunnen vormen dat door andere landen kan worden gevolgd. Yugal Joshi, een partner van het onderzoeksbureau Everest Group, zei het volgende:

“Het is fascinerend omdat het in de eerste plaats een door de particuliere sector en Big Tech gedreven project en trend is. Buiten Zuid-Korea hebben andere regeringen niet veel gedaan.”

Joshi zei ook dat de Metaverse-technologie nog in ontwikkeling is. Bedrijven steken ook tijd en geld in het produceren van de eerste significante metaverse activiteit. Ondanks de toegenomen belangstelling en de bedoelingen van Zuid-Korea, beweert hij dat geen enkel land de duidelijke first mover is geworden. Hij zei het volgende:

“De dingen gebeuren in stukjes en beetjes, maar ik denk dat dit erop wijst dat regeringen dit serieuzer beginnen te nemen, omdat het dient als een platform voor mensen om met elkaar in contact te komen. Overheden zijn geïnteresseerd in alles wat mensen samenbrengt. Hoe overheden het zullen gebruiken, hangt nog in de lucht omdat het hele ecosysteem in beweging is. Er wordt nog gebouwd.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!