Ripple kijkt naar externe acquisities en mogelijke beursintroductie

De CEO van het bekende blockchain-bedrijf Ripple (XRP), Brad Garlinghouse, heeft in een recent interview met CNBC aangegeven dat het van plan is om in de toekomst andere cryptocurrency-projecten over te nemen, aangezien Ripple een “zeer sterke balans” heeft en zich in het groeistadium bevindt waar het eerder een koper dan een verkoper is, aldus Garlinghouse. Hij ging verder met:

“Ik zou zeggen dat er veel groei is in crypto, en we kijken naar veel verschillende segmenten in crypto voor groei. Een deel daarvan zullen we uiteraard intern uitbouwen – het CO2-kredietinitiatief is iets dat we intern hebben gestart – maar we hebben geïnvesteerd in meer dan 30 of 40 bedrijven rond het crypto-ecosysteem, en we zullen blijven kijken naar mogelijkheden om ook groeien door externe acquisities.”

De CEO gaf tevens aan denkt dat er een toename zal zijn van fusies en overnames in de crypto-ruimte. Garlinghouse voegde eraan toe dat Ripple ook van plan is om de mogelijkheid van een beursintroductie (IPO) te evalueren nadat het zijn lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft afgerond.

Het betalingsbedrijf in San Francisco is niet het enige cryptobedrijf dat aan overnames denkt. Zo gaf Brett Harrison, president van de cryptocurrency-beurs FTX.US, ook aan CNBC aan dat zijn bedrijf van plan is de markt te onderzoeken “op potentiële fusie- en overnamemogelijkheden” die zullen helpen bij het veiligstellen van nieuwe gebruikers en/of wettelijke licenties. Hij vervolgde met:

“We doen dat wereldwijd, op plaatsen zoals in Japan, Australië, in Dubai, verschillende plaatsen waar we ofwel hebben kunnen samenwerken met lokale bedrijven of soms acquisities hebben gedaan om licenties te krijgen die we nodig hebben.”

FTX CEO en mede-oprichter Sam Bankman-Fried vertelde tevens vorige week aan Bloomberg dat zijn bedrijf meer dan $2 miljard heeft gereserveerd voor fondsenwervende evenementen om investeringen in andere bedrijven te financieren.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!