Activiteitsniveau op Cardano stijgt flink, met meer dan 2750 smart contract geïmplementeerd

Ondanks dat de cryptomarkt de afgelopen zeven maanden in een brute uitverkoop is terechtgekomen, is het activiteitsniveau op het Cardano-netwerk gestegen, met honderden projecten die aan boord zijn gekomen van het layer-1-netwerk.

Op 18 april waren er meer dan 900 projecten op Cardano (ADA) aan het bouwen, tegen slechts 500 in maart, en dat aantal is echter sindsdien flink gestegen, zoals onthuld door IOHK in een Twitter-bericht. Deze groei is versneld, met meer dan 2.783 smart contracts die op de blockchain zijn geïmplementeerd na de Plutus-upgrade.

Vorige week lanceerde Cardano Genius X, een acceleratorprogramma dat meer dan $105 miljoen aan ADA heeft aangetrokken voor zijn Initial Stake Pool Offering (ISPO). Deze pool is een magneet voor ondergefinancierde ontwikkelaars, omdat het helpt bij het financieren van projecten van degenen die ADA inzetten.

Het aantal projecten dat op Cardano werd gebouwd, leek te veel om bij te houden, zelfs met de oprichter van het netwerk, Charles Hoskinson. “Ik wist niets van dit. Cardano wordt te groot”, tweette hij na de lancering van Genius X.

Het aantal ADA-wallets is ook enorm gestegen met meer dan 100.000 nieuwe die in de afgelopen maand zijn gemaakt. Volgens gegevens van Cardano Blockchain Insights worden er dagelijks gemiddeld 2000 nieuwe wallets geopend. Het totale cijfer op 23 mei staat op 3,34 miljoen wallets vergeleken met slechts 3,20 miljoen wallets op 19 april.

Het aantal transacties per dag is ook sterk gebleven en keerde terug tot boven de 110.000, ondanks een vertraging eerder in de maand tot 80.000. Tevens is het aantal transacties van meer dan $100.000 is ook gestegen sinds het eerste kwartaal van 2022, wat wijst op een sterke institutionele vraag. Vorige week bereikten transacties met Cardano-whales een hoogtepunt in 4 maanden toen entiteiten met diepe zakken de dip kochten.

Nu de Vasil hard fork om de hoek staat, is het duidelijk waarom het Cardano-netwerk bruist van de activiteit. De hard fork staat gepland voor juni 2022 en zal naar verwachting de transactiedoorvoer van Cardano stimuleren, wat zal resulteren in een stijging van het volume en de liquiditeit.

De upgrade zal naar verwachting ook Cardano hoger op de lijst van aangewezen ‘Ethereum killers‘, zoals Solana, Avalanche, Tezos en Polkadot, brengen. In een recente video op zijn YouTube-kanaal verklaarde Hoskinson dat de Vasil-upgrade een “enorme prestatieverbetering voor Cardano” zal bieden, evenals zijn smart contract-mogelijkheden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!