Cardano krijgt er dagelijks meer dan 2.000 holders bij

Het blockchain-ecosysteem van Cardano (ADA) is aanzienlijk blijven groeien sinds et ondergaan van een belangrijke update in september 2021. Deze vooruitgang kan worden beschreven in termen van nieuwe en nieuwe functies, verbeteringen en interesse van kopers, met meer dan 2.000 nieuwe holders die de afgelopen 30 dagen elke dag zijn toegetreden.

Uit gegevens blijkt dat er op 19 april 3.268.890 ADA-holders waren. Als dit wordt vergeleken met 19 mei zijn dit er 3.339.101, wat een toename is van 70.211 in slechts een maand. Daarnaast merkte ADA Blockchain Insights op dat er 2.340 holders per dag zijn bijgekomen.

Cardano-whaletransacties bereikten ook het hoogste punt in vier maanden toen grote investeerders de dip kochten. De whales waren het meest actief op 13 mei sinds januari, toen de prijs van ADA op 12 mei een dieptepunt van $0,40 bereikte. ADA registreerde 1.085 transacties met een waarde van meer dan $ 100.000, wat aangeeft dat zowel grote als kleine investeerders geïnteresseerd zijn.

Daarnaast is het vermeldenswaard dat Cardano ongeveer 70 smart contracts per week heeft bijgedragen naarmate er meer ontwikkelaars zich bij het netwerk hebben aangesloten. De grootste Proof-of-Stake (PoS)-blockchain ter wereld heeft tussen 8 april en 8 mei 283 Plutus-scripts (een op Cardano gebaseerd smart contractplatform) toegevoegd, van 2.400 naar 2.683.

Momenteel werkt Cardano aan het ontwikkelen van de volgende hardfork, de Vasil hardfork die in juni 2022 zal plaatsvinden. De nieuwste ontwikkeling vindt plaats terwijl Cardano zich voorbereidt op het volgende evenement. Het plan is om de transactiedoorvoer van het protocol, evenals het volume en de liquiditeit, aanzienlijk te laten groeien.

Finbold onthulde dat het netwerk aan het einde van de maand 400 nieuwe op ADA-gebaseerde projecten en meer dan 100.000 wallets heeft gelanceerd, nadat het aantal ADA-holders in februari was verhoogt tot meer dan 3 miljoen.

Cardano handelde, net als de rest van de cryptocurrency-markt, de afgelopen dagen bearish. Volgens CoinMarketCap-statistieken is de prijs op het moment van schrijven $0,526, een stijging van 0,92 procent in de afgelopen 24 uur, maar een daling van 9,47 procent in de afgelopen week.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!