44 landen naar bijeenkomst in El Salvador over Bitcoin

Nayib Bukele, de president van El Salvador, heeft via een Twitter een nieuwe update gedeeld en aangekondigd dat 32 centrale banken en 12 financiële instellingen bijeen zullen komen. De bijeenkomst wordt in El Salvador gehouden om Bitcoin en de verschillende use-cases in detail te bespreken.

El Salvador de gastheer van 44 landen

De tweet werd op zondag 16 mei gedaan door de El Salvadoraanse president waarin stond dat het land klaar is om 44 landen te huisvesten. De landen komen samen om de vooruitzichten van Bitcoin in detail te bespreken en om te te praten over andere economische wegen, waaronder financiële inclusie, digitale economie, bankieren voor mensen zonder bankrekening en de uitrol van Bitcoin in El Salvador en de voordelen ervan in het land. De tweet luidde:

“Morgen zullen 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten (44 landen) elkaar ontmoeten in El Salvador om financiële inclusie, digitale economie, bankieren zonder banken, de #Bitcoin-uitrol en de voordelen ervan in ons land te bespreken.”

Daarnaast maakte Bukele de lijst bekend van instellingen en landen die hem op 16 mei in El Salvador zullen vergezellen via een uitgebreide Twitter-thread,

El Salvador nam in september 2021 een historische beslissing door als eerste land ter wereld Bitcoin en het gebruik ervan in deze regio te legaliseren. Sinds dat moment staat het land in de spotlights, waarbij kranten steeds vaker schrijven over de Bitcoin-reserves van het land en de impact op de lokale bewoners. Sinds september 2021 heeft het land in totaal 2301 Bitcoins gekocht.

De aankondiging van Bukele met betrekking tot de BTC-conferentie van 44 landen komt kort nadat een Twitter-account met de naam Bitcoin Beach meldde dat “verschillende landen naar El Salvador vliegen.”

Bron: Twitter

Waar gaat de bijeenkomst precies over?

Bukele heeft echter nog niet gespecificeerd of de bijeenkomst die door 44 landen in El Salvador zal worden bijgewoond uitsluitend over het bespreken van Bitcoin zal gaan of dat er ook andere elementen bij betrokken zullen worden. Hij heeft echter wel bevestigd dat de besprekingen voornamelijk belangrijke economische aspecten zullen omvatten. Hieronder vallen financiële inclusie, digitale betalingen, bankieren zonder bankrekening en de uitrol van Bitcoin in El Salvador en de voordelen ervan in het land.

Er wordt gespeculeerd dat veel van deze landen samenkomen om de infrastructurele capaciteit en het ontwerp van Bitcoin in El Salvador te onderzoeken en hoe dit in hun respectieve regio’s kan worden geïmplementeerd. Het is echter nog steeds louter speculatie en er is nog geen officiële aankondiging gedaan.