Deze top NFT-collecties zijn flink in waarde gedaald

Hoewel veel cryptocurrencies de afgelopen dagen flinke klappen te verduren hebben gekregen, is de sector van non-fungible tokens (NFT) nog harder geraakt, waabij de totale marktkapitalisatie met meer dan 61% gedaald is.

Volgens CoinMarketCap is de totale NFT-marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur met meer dan 61% gedaald. De cumulatieve daling van de NFT-markt staat nu op $10,5 miljard. NFT-verkopen hebben ook geleden onder de crash en zijn de afgelopen 24 uur met meer dan 8% gedaald tot 19.262.

De grote NFT-projecten zoals Bored Ape Yacht Club (BAYC), Otherdeed for Otherside en MoonBirds veroverden de markt in een rap tempo. Ze presteerden zelfs beter dan veel van de top cryptocurrencies in de markt. Het recente marktsentiment is echter slecht gebleken voor de markt voor digitale activa, wat ook weer effect had op de prijzen van digitale kunst.

De gemiddelde omzet van BAYC is de afgelopen 7 dagen met meer dan 25% gedaald. De bodemprijs daalde tot 102,6969 ETH, wat in dezelfde periode met 4% is gedaald. De gemiddelde verkoop van Otherdeed for Otherside is de afgelopen 7 dagen ook met maar liefst 30% gedaald, aangezien de bodemprijs is gedaald tot 3,0177 ETH. De bodemprijs is in dezelfde tijd met 10% gedaald.

Populaire collectie Azuki is een van de slechtste presteerders deze week, nadat de onthulde oprichter had ze banden met oudere, verlaten NFT-projecten. De bodemprijs van de collectie is deze week bijna gehalveerd in waarde, te midden van wijdverbreide verkoop.

Crash van Ethereum zorgt voor domino-effect

De Ethereum koers is de afgelopen 7 dagen met 17% gedaald en handelde op het moment van schrijven tegen een gemiddelde prijs van $2.360. Aangezien de meeste grote NFT-collecties op de ETH-blockchain staan, heeft een crash van de ETH-prijs ook de dollarwaarderingen van grote NFT-projecten ernstig beïnvloed.

Aan de andere kant is de grootste cryptocurrency Bitcoin (BTC) de afgelopen 7 dagen met 20% gedaald. BTC handelt op het moment van schrijven tegen een gemiddelde prijs van $30.900. Dit heeft er uiteindelijk weer voor gezorgd dat de Ethereum koers ook in een vrije val terecht gekomen is, wat weer voor een domino-effect zorgde op de NFT-markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!