Ethereum-mining

Nvidia schikt voor $5,5 miljoen met de SEC in rechtszaak omtrent cryptocurrency-mining

Nvidia, de grootste naam op het gebied van grafische kaarten ter wereld, heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) na te zijn beschuldigd van het schenden van openbaarmakingsvereisten. Het bedrijf had namelijk een verkeerde voorstelling gegeven van de impact van cryptocurrency-mining op haar totale verkopen.

In navolging op de rechtszaak, heeft de technologiegigant – met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië – ermee ingestemd om een boete van $5,5 miljoen te betalen zonder de beschuldigingen toe te geven of te ontkennen.

In de stopzettingsbevel van de SEC staat dat het bedrijf zijn “materiële” omzetgroei in 2018 toeschreef aan zijn bedrijf. Nvidia verzuimde echter te vermelden dat cryptocurrency-mining de belangrijkste drijfveer was achter de stijging van de GPU-verkopen.

Het bedrijf moest eigenlijk bekendmaken dat de groei werd aangedreven door een zeer volatiele sector. Hoewel de game-ontwikkelaar toegaf dat andere delen van zijn bedrijf werden getroffen door de stijgende vraag naar crypto, deed het bedrijf alsof het geen significante impact had op GPU’s die op de markt werden gebracht voor gaming.

De kwestie die centraal staat in het onderzoek van de SEC naar Nvidia is al jaren bekend. In 2020 spande een groep investeerders een rechtszaak aan tegen de GPU-fabrikant en beschuldigde het bedrijf ervan hen te hebben misleid over de aard van de verkopen. Door naar verluidt het aandeel van zijn inkomsten dat afkomstig was van cryptomining te verdoezelen, liet Nvidia zijn investeerders onvoorbereid voor de meedogenloze bearmarkt die zich in 2018 voordeed, betoogde de rechtszaak.

Afgelopen maart oordeelde een federale rechtbank in Californië echter in het voordeel van Nvidia, omdat er onvoldoende bewijs was dat het bedrijf probeerde de investeerders te misleiden.

De technologiegigant heeft na het succes van haar videokaarten onder cryptocurrency-miners, besloten om een speciale grafische kaart voor miners te introduceren, genaamd cryptocurrency mining processor (CMP). Met deze CMP chips willen ze voorkomen dat de crypto-industrie ook de gaming-specifieke grafische kaarten begint op te kopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN