Nvidia aanklacht

Nvidia dient motie tot afwijzing in voor de aanklacht omtrent crypto-mining

Grote fabrikant van grafische verwerkingseenheden (GPU’s) en computerhardware Nvidia heeft een motie ingediend om een ​​voorgestelde groepsvordering te verwerpen waarin wordt beweerd dat het bedrijf in 2017 en 2018 aandeelhouders voor de gek hield.

De groepsvordering

De groepsvordering vanuit de aandeelhouders beschuldigt CEO Jensen Huang, CFO Collette Kress en senior vice-president en hoofd van gaming Jeff Fisher, van het feit dat zij wisten dat de piek in de verkoop van GeForce GPU’s verband hield met de hype op het gebied van crypto-mining en dat dit op lange termijn onhoudbaar was.

De aanklacht dateert van het hoogtepunt in de crypto-markt in 2017, toen er met name een enorme vraag naar de wiskunde-engines in grafische kaarten om te gebruiken bij het minen van nieuwe cryptocurrencies. In mei werd er echter in Californië een gewijzigde rechtszaak aangespannen.

Naast de populaire ‘GeForce’ en ‘GTX’ -producten – favoriet bij zowel gamers als crypto-miners – lanceerde Nvidia in mei 2017 een GPU die speciaal was ontworpen voor crypto-mining, genaamd “Crypto SKU”.

Nvidia meldde echter alleen dat zijn Crypto SKU aan crypto-miners verkocht waren, terwijl andere producten van het bedrijf ook een piek zagen door deze ‘crypto-hype’. Hierdoor beweren investeerders dat zij misleid zijn door het bedrijf omdat zij dachten dat de $1,126 miljard in andere verkopen werd veroorzaakt door een toenemende vraag vanuit de gaming markt.

1xbit

De motie vanuit Nvidia

In de motie tot afwijzing stelt Nvidia dat verklaringen van haar leidinggevenden destijds duidelijk maakten aan investeerders dat het onmogelijk was om precies te weten waarvoor klanten de GPU’s kochten.

Nvidia haalt een conference call van 16 augustus 2018 aan waarin de oprichter en CEO van het bedrijf, Jensen Huang, het volgende verklaarde:

“Of ze het nu kopen voor mining of kopen ze voor gaming, het is nogal moeilijk te zeggen.”

Als zodanig beweert Nvidia dat haar leidinggevenden niet logen toen ze beschreven dat crypto-verkopen een “klein” deel van haar inkomsten vertegenwoordigen, zoals wordt beweerd in de gewijzigde rechtszaak.

De firma benadrukt ook dat de oorspronkelijke aanklacht werd afgewezen omdat de beschuldigingen “volledig” leunen op een rapport van Prysm Group, waardoor de rechtbank de rechtszaak verwierp omdat de eisers niet pleitten voor de “aannames en analyse” die opgesteld waren in het Prysm-rapport.

Gewijzigde aanklacht is gebaseerd op onjuiste gegevens

Evenzo stelt Nvidia dat de gewijzigde aanklacht faalt door te vertrouwen op de bevindingen van een rapport uit 2018 over de impact van crypto-mining op de verkoop van het bedrijf, dat is geschreven door adviesbureau Jon Peddie Research:

“De schatting van Jon Peddie berust op een groot aantal niet-geïdentificeerde en onverklaarbare veronderstellingen en input, die de [eerste gewijzigde aanklacht] helemaal niet beweert dat Prysm heeft onderzocht. Dit maakt de analyse van Prysm nog minder betrouwbaar dan voorheen.”

Het bedrijf beweert ook dat de klacht zijn leidinggevenden selectief citeert om statements, die zijn gemaakt met betrekking tot de GPU-verkopen, verkeerd te karakteriseren, en verzuimt de eerder door de rechter vastgestelde tekortkomingen aan te pakken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN