Ethereum-mining

Nvidia verwacht $150 miljoen omzet van nieuwe cryptocurrency mining processor (CMP)

Zoals jullie wellicht wel hebben meegekregen zijn de prijzen van videokaarten de afgelopen tijd flink gestegen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de vraag momenteel een stuk groter is dan het aanbod, vanwege de groei in de cryptocurrency-mining-markt. Nu heeft chipmaker Nvidia echter aangekondigd dat het verwacht dat zijn nieuwe cryptocurrency mining processor (CMP) een groot deel van deze vraag zal opvangen.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat het schat dat het in het eerste kwartaal van 2022 $150 miljoen zal gaan verdienen, wat een flinke stijging is ten opzichte van de eerder verwachte $50 miljoen.

Veel vraag naar CMP

De nieuwe CMP van Nvidia werd voor het eerst aangekondigd in februari van dit jaar en is voornamelijk ontworpen voor het op industriële schaal delven van Ethereum (ETH), de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

De projectie komt te midden van de sterk stijgende wereldwijde vraag naar grafische kaarten tijdens de COVID-19-pandemie, waarbij Nvidia zegt dat de totale omzet in het eerste kwartaal, inclusief CMP-verkopen, hoger zal zijn dan de eerdere prognose van $5,3 miljard. Colette Kress, Chief Financial Officer van Nvidia, zei het volgende in een verklaring bij de aankondiging:

“De algemene vraag blijft zeer sterk en blijft het aanbod overtreffen, terwijl onze kanaalvoorraden vrij mager blijven. We verwachten dat de vraag het grootste deel van dit jaar het aanbod zal blijven overtreffen.”

ProBit

Bij de lancering van CMP in februari legde Nvidia uit dat zijn nieuwe CMP-producten gericht zijn op de “specifieke behoeften van Ethereum-mining” en niet voldoen aan de specificaties die vereist zijn voor een GeForce GPU. Als gevolg hiervan, zei het bedrijf, hebben ze “geen invloed op de beschikbaarheid van GeForce GPU’s voor gamers.”

Eerder kochten cryptominers de grafische verwerkingseenheden (GPU’s) van Nvidia om massaal op om cryptocurrencies te minen, waardoor markttekorten ontstonden en de woede van de pc-gaminggemeenschap, die de primaire markt vertegenwoordigt, werd aangewakkerd.

Aanhoudende vraag van miners

Ethereum is onlangs begonnen met de verschuiving naar de langverwachte Ethereum 2.0-upgrade, die de blockchain-overgang naar een proof of stake-consensusmodel zal zien. Dit zal uiteindelijk Ethereum-mining overbodig maken, maar deze overgang zal niet van de ene op de andere dag voltooid zijn en het netwerk vertrouwt nog steeds op proof-of-work, dat ook wordt gebruikt in Bitcoin (BTC) en verschillende andere cryptocurrencies.

Momenteel vereist Ethereum ook zeer efficiënte miningapparatuur, aangezien de moeilijkheidsgraad van het netwerk – de maatstaf voor hoe moeilijk het is om blokken op de Ethereum-blockchain te minen – op recordniveaus ligt, wat duidt op toegenomen concurrentie tussen miners. Evenzo heeft de hash rate van Ethereum, een andere belangrijke statistiek die de totale gecombineerde rekenkracht vertegenwoordigt die wordt gebruikt om transacties te ontginnen en te verwerken, historische hoogtepunten bereikt.

Dat, in combinatie met de Ethereum koers die eerder op de dag een nieuw record bereikte van $2.228, spreekt over de aanhoudende vraag van miners – wat suggereert dat Nvidia’s nieuwe propositie voor de cryptomining zijn vruchten zal afwerpen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN