Huobi

Miljardair vindt het moeilijk om niet long op Bitcoin te gaan

De legendarische miljardair macro-investeerder, Paul Tudor Jones II (PTJ) heeft op dinsdag 3 mei over crypto gesproken in een interview met CNBC. PTJ maakte in mei 2020 enkele zeer optimistische opmerkingen over Bitcoin als hedge tegen inflatie in de investeringsbrief, Market Outlook – Macro Perspective. Deze werd verzonden naar klanten van het macro-hedgefonds, BVI Global Fund, met een waarde van $22 miljard, dat wordt beheerd door Tudor Investments.

Op 7 mei was Bloomberg de eerste die meldde dat er volgens de brief onthullingen werden gedaan over de Tudor Investments Corporation. Het fonds zou namelijk Bitcoin-futures kunnen gaan verhandelen. Ook zou de maximale blootstellingsrichtlijn voor het kopen van Bitcoin-futures” zijn ingesteld op een lage enkelcijferige blootstelling.

PTJ: Macro is afhankelijk van de centrale banken en de Fed

De recente opmerkingen zijn gemaakt over de Amerikaanse inflatie, de aanstaande renteverhogingen van de Fed en hoe hij crypto voelt ten opzichte van andere activaklassen. Deze opmerkingen zei hij tijdens een interview met Andrew Ross Sorkin op CNBC. PTJ had het volgende te zeggen over het beleid van de Fed:

“Ik denk dat dit een van de meest uitdagende periodes is voor de Federal Reserve Board in zijn geschiedenis. Ik weet niet of we ooit zoiets hebben genavigeerd… zoiets hebben we sinds de jaren ’70 nog nooit gezien. Het zijn echt onbekende wateren. Ik zie het graag als een cross-hatch oceaan…”

Sorkin vroeg daarna aan PTJ hoe zij zijn portfolio aanpast, waarop hij antwoordde:

“Het is echt moeilijk. Je kunt geen slechtere omgeving bedenken dan waar we nu zijn voor financiële activa… Het is duidelijk dat u geen obligaties en aandelen wilt bezitten. Ik denk dat we in een van die zeer moeilijke periodes zitten waar eenvoudig kapitaalbehoud… het belangrijkste waar we naar kunnen streven… Ik weet niet of het een van die periodes wordt waarin je echt geld probeert te verdienen.”

Wat crypto betreft, zei PTJ:

“Het is moeilijk om niet long te gaan op crypto vanwege het intellectuele kapitaal, alleen de enorme hoeveelheid die in die ruimte gaat… Het is een grenzeloos internet waar je ineens blockchain als verificatiecode hebt om iedereen op internet in staat te stellen direct verbinding te maken… en dan opent dat enorme mogelijkheden… Het is duidelijk dat centrale banken en centrale overheden daar niet per se grote fans van zullen zijn, vooral als het gaat om het gebruik van crypto als ruilmiddel.”

Tot slot ging PTJ in op zijn investeringen en handel in cryptoassets:

“Ik heb mijn bescheiden toewijzing aan crypto. Ik heb een handelspositie daarbovenop dat gaat van volledig belegd naar nul. Op dit moment ben ik bescheiden belegd en ik zou denken dat het een mooie toekomst zal hebben als we door deze renteverhogingen rollen. Veel hangt af van wat onze centrale bank doet… en hoe serieus we zijn in het bestrijden van inflatie.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN