Deze altcoins zijn aan het rallyen na listing op Binance

Een low-cap altcoin gebouwd op de Stellar (XLM) blockchain is aan het rallyen na het ontvangen van verrassingssteun van Binance.

In een nieuwe aankondiging zegt de wereldwijde crypto exchange dat de privacy-gerichte MobileCoin (MOB) zal beginnen met de handel op zijn platform.

Volgens de website van het project:

“MobileCoin is een op veiligheid gerichte cryptocurrency die vier fundamentele kwesties aanpakt: veiligheid, transactiesnelheid, energieverbruik en optimalisatie voor mobiele apparaten.”

MobileCoin is gespecialiseerd in betalingen via messaging apps, waarbij alleen de verzender en ontvanger toegang hebben tot de gegevens van elke transactie. Er is ook een desktopversie beschikbaar.

Het project noemt zichzelf “een eenvoudige, beveiligde en versleutelde valuta, zoals PayPal”.

Het nieuws van de Binance notering deed MobileCoin in twee verschillende pieken omhoog schieten, met een stijging van 101% van $3,62 tot een piek van $7,29 voordat het scherp corrigeerde.

MOB is op het moment van schrijven nog steeds 24,4% gestegen en wordt verhandeld op $4,42.

Nexo heeft ook goedkeuring van Binance

Nexo (NEXO) krijgt ook groen licht van Binance. Met dit platform voor lenen en uitlenen kunnen gebruikers tot 17% rente per jaar verdienen.

Volgens de website van het project heeft Nexo meer dan vier miljoen gebruikers in meer dan 200 jurisdicties en heeft het momenteel meer dan $12 miljard aan activa onder beheer.

Binance zegt over Nexo:

“Nexo is een op blockchain gebaseerd leenprotocol dat bankdiensten biedt voor retailgebruikers [zoals] lenen, lenen, handelen [en] creditcards.

Het NEXO-token wordt gebruikt voor governance en platformvoordelen, evenals om rentebetalingen te ontvangen.”

Op het moment van schrijven is Nexo bijna 6% gestegen en verhandeld voor $2,39. De altcoin schoot aanvankelijk 23% omhoog van $2,21 naar $2,72 voordat hij naar beneden corrigeerde naar $2,29.

Binance zegt dat zowel MOB als NEXO beschikbaar zullen zijn voor uitwisseling in de handelsparen Bitcoin (BTC), Binance USD (BUSD) en Tether (USDT).

Het stijgen van altcoins na listings op grote exchanges is niks nieuws. Dit gebeurd omdat er dan meer vraag is naar die altcoins terwijl het aanbod het zelfde blijft. Dit lijdt tot extreme stijgingen van de desbetreffende coins.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!