Nu is één van de beste koopmomenten ooit, aldus Plan B

De anonieme, maar toch zeer bekende, Nederlandse cryptocurrency-analist Plan B heeft in een recentelijk interview met Blockware Intelligence aangegeven dat, afgezien van een zwarte zwaan, alle indicatoren wijzen op een mooie toekomst voor de Bitcoin koers in de komende maanden. Hij legde tevens uit waarom hij denkt dat tal van Bitcoin-statistieken er zo positief uitzien:

“Met het risico een moonboy te worden genoemd, alle signalen, of je er nu fundamenteel naar kijkt, zoals stock-to-flow [S2F] bijvoorbeeld of on-chain, gerealiseerde cap of andere statistieken, of in het nieuws, het macronieuws, het aantal landen dat zich openstelt voor Bitcoin. Alles is positief.”

Plan B staat bekend om het toepassen van het stock-to-flow (S2F) -model, dat traditioneel wordt gebruikt in grondstoffenmarkten en het aanbod van activa vergelijkt met de snelheid waarmee het wordt geproduceerd, met Bitcoin (BTC). Hoewel Bitcoin recentelijk ondermaats presteerde ten opzichte van het S2F-model van Plan B, zei de analist dat er nog steeds grote rally’s in het verschiet liggen voor de koningsmunt.

De handelaar zei in het interview dat hoewel de mogelijkheid van het onverwachte blijft dat de volgende rally van BTC zou kunnen ontsporen, hij in de gaten houdt wanneer de premies voor Bitcoin-futures beginnen te stijgen als een indicatie dat de volgende rally is begonnen. Hij zei het als volgt:

“Natuurlijk kan er een zwarte zwaan zijn. Natuurlijk kan er iets gebeuren dat we in het verleden niet hebben gezien of dat een echte zwarte zwaan is, maar de volatiliteit is laag, de futures-premie is laag. Ik kijk daar naar als een havik. Als dat weer omhoog gaat – als de hefboomwerking weer op de markt komt.”

Plan B besluit zijn betoog door te zeggen dat hij gelooft dat dit nu een ideale gelegenheid is voor Bitcoin-investeerders om zoveel mogelijk van de koningsmunt te verzamelen. Hij sloot af met:

“De slapende munten, de mensen met winst, de mensen met verlies, ik kan me geen enkel ander scenario voorstellen, tenzij een zwarte zwaan, dat dit één van de beste koopmogelijkheden is die we in de hele geschiedenis van Bitcoin hebben gezien. Het is compatibel tot begin 2016, 2011, 2013 of 2012 zelfs. Het begin van de bullrun. Ik weet dat dat klinkt als moonboy-dingen, maar zo bekijk ik het.”