De bètaversie van Coinbase NFT is officieel live!

De populaire Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase plaagt ons al enige tijd met de lancering van haar eigen NFT-marktplaatst. Het bedrijf heeft echter gisteren aangekondigd dat het een bètaversie gelanceerd heeft van zijn langverwachte marktplaats voor digitale verzamelobjecten.

In een nieuwe blogpost gaf de beurs aan dat bètatesters vanaf nu een Coinbase NFT-profiel kunnen maken om NFT’s die op Ethereum (ETH) zijn geslagen te kopen, verkopen en verhandelen met behulp van een crypto-portemonnee. Het zei het volgende:

“Onze bèta is vandaag live! We zetten de eerste stap op die reis door onze bètaversie uit te brengen. Vanaf vandaag kan iedereen de eerste versie van Coinbase NFT bekijken op nft.coinbase.com en de uitgebreide verzameling NFT’s op de Ethereum-blockchain verkennen.”

De beurs merkte echter ook op dat slechts een handvol gebruikers die zich eerder hadden aangemeld voor de wachtlijst, in aanmerking komen om bètatesters te zijn in plaats van alleen waarnemers:

“We beginnen met een kleine set bètatesters die worden uitgenodigd op basis van hun positie op onze wachtlijst … blijf op de hoogte terwijl we geleidelijk toegang krijgen tot het maken van profielen, kopen en verkopen op Coinbase NFT voor iedereen.”

Coinbase zei ook dat voor een beperkte tijd alle transactiekosten voor degenen die de Coinbase NFT-bèta testen, worden kwijtgescholden. Het gaf het onderstaande hierover aan:

“We zullen uiteindelijk kosten toevoegen, die in overeenstemming zullen zijn met de industriestandaarden van Web 3.0, en we zullen u op de hoogte stellen voordat er iets verandert.”

De beurs gaf tot slot aan dat het in de komende weken en maanden meer functies toe zal voegen die binnen de visie van het bedrijf passen om “een web3-sociale marktplaats geleidelijk tot leven te brengen.” Het ging verder met:

“We zijn van plan om drops, minting, token-gated communities en de optie om NFT’s te kopen met je Coinbase-account of een creditcard toe te voegen. We zullen ook ondersteuning toevoegen voor NFT’s op meerdere ketens. En in de loop van de tijd zijn we van plan meer functies te decentraliseren door ze van Coinbase-technologie naar gedecentraliseerde oplossingen te verplaatsen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!