Ethereum nieuws

Is Avalanche een gevaarlijke concurrent voor Ethereum?

Een toonaangevend crypto-onderzoeksbureau zegt dat Avalanche (AVAX) Ethereum (ETH) op de hielen zit wat betreft het dagelijkse aantal transacties.

In een nieuwe blog post, merkt digitale activa onderzoeksfirma Messari op dat Ethereum een gemiddelde had van ongeveer 1,17 miljoen transacties per dag in het eerste kwartaal van 2022. Volgens het crypto-onderzoeksbureau bereikte Avalanche 74% van Ethereum’s gemiddelde in Q1 en zou het dit in Q2 kunnen overtreffen:

“Met de stimuleringsprogramma’s die aanslaan en de lanceringen van het subnet op komst, heeft Avalanche een interessante kans om Ethereum te overtreffen in het volgende kwartaal.”

Volgens Avalanche staat subnet voor subnetwork, wat een dynamische set van validators is die samenwerken om consensus te bereiken over de staat van een set blockchains.

Messari voorspelt ook dat de transactiekosten van Avalanche in het tweede kwartaal omlaag zullen gaan, mede dankzij een grote Avalanche-upgrade genaamd Apricot:

“Met verdere releases van Apricot zijn de transactiekosten sindsdien gestabiliseerd, gemiddeld rond de 0,67 dollar per transactie. Apricot is bedoeld om ‘verifiable pruning’ te vergemakkelijken, een proces waarbij nodes veilig historische transacties kunnen compacten.

Het bevat een kostenmechanisme dat ervoor zorgt dat transactiekosten laag en voorspelbaar zijn voor gebruikers. De transactiekosten zijn stabiel, maar vertonen een stijgende lijn, die gelijk opgaat met de dagelijkse transacties. Met meer verwachte releases van Apricot, zouden we moeten verwachten dat de gemiddelde transactiekosten blijven stabiliseren en een neerwaartse trend gaan vertonen.”

Gaat Avalanche Ethereum flippen?

Op deze vraag is momenteel nog moeilijk antwoord op te geven. Zowel AVAX als ETH hebben een hele mooie toekomst waarbij beide netwerken sterke punten laten zien. Zo heeft Ethereum verschillende Layers waar opgebouwd wordt, wat verschillende voordelen geeft. Zo dalen de transactiekosten, wordt het veiliger en zorgt het voor meer adoptie. Avalanche heeft ook dit soort gelijke voordelen, dus zullen ze erg met elkaar gaan concurreren zoals ze nu al doen met dagelijkse transacties.

AVAX wordt verhandeld op $76,94 op het moment van schrijven. De nummer 10 gerangschikte cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is met meer dan 3% gedaald in de afgelopen 24 uur en bijna 20% in de afgelopen twee weken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN