Argentinië Bitcoin

Argentijnen gebruiken nu P2P-markten om hun spaargeld te vermenigvuldigen

Argentijnen ontdekken nu dat P2P (peer-to-peer) markten kunnen worden gebruikt om hun spaargeld in crypto en vreemde valuta te behouden of te vermenigvuldigen. Volgens lokale mediabronnen gebruiken steeds meer Argentijnen P2P exchanges en markten om arbitrage toe te passen en geld te verdienen als P2P kassiers. Maximiliano Hinz, Latam operations director van Binance, stelt dat hun P2P business 40% is gegroeid in slechts de laatste maand.

Argentijnen stormen op P2P markt


Argentijnen ontdekken de manier waarop liquiditeitsverschaffers in P2P markten grote sommen geld verdienen door te arbitreren tussen verschillende markten. Volgens berichten van lokale media kan deze gang van zaken het spaargeld van sommige beleggers maandelijks vervijfvoudigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van sommige betaalmethoden en de bekwaamheid van de P2P-kassier.

Deze menselijke wisselaars kunnen crypto’s kopen op goedkope markten en ze vervolgens verkopen op andere internationale markten waar de vraag (en de prijzen) interessanter zijn. Dit is echter geen vanzelfsprekendheid, aangezien P2P-kassiers verschillende betaalmethoden en rekeningen moeten beheren om hun klanten interessante opties te bieden en grote spreads te scoren over verschillende exchanges.

In Argentinië zijn er verschillende beurzen die P2P-markten beheren, wat betekent dat deze fungeren als platforms om gebruikers die cryptocurrencies willen inwisselen voor fiatvaluta’s te koppelen. Deze omvatten onder andere Binance, Paxful, Airtm, Okex en Localbitcoins.

Groei en inkomsten


Verschillende bedrijven hebben de door lokale bronnen gerapporteerde groei bevestigd. Maximiliano Hinz, operationeel directeur Latam van Binance, verklaarde:

“De groei is vrij organisch geweest. Gezien de aard van de business, kunnen we zeggen dat onze actieve gebruikers vorige maand met 40% zijn gegroeid.”

Renata Rodríguez, marketing manager voor Paxful Latam, verklaarde in dezelfde zin dat het aantal registraties van nieuwe gebruikers in Argentinië het afgelopen jaar met meer dan 110% is gestegen.

Andere bedrijven hebben geen precieze cijfers meegedeeld, maar hebben verklaard dat zij ook een sterke toename van de activiteit op de P2P-markten hebben vastgesteld. Dit is het geval met Alex Vázquez, operationeel directeur P2P van Okex, die verklaarde:

“We ontdekten een duidelijke opleving, in het bijzonder van vorige maand.”

Ook moeten deze handelaren verschillende betalingsmethoden hebben om te kunnen profiteren van de nieuwe spreads die beschikbaar zijn, afhankelijk van de betrokken markten. Lokale bronnen stellen dat ongebruikelijke betaalmethodes, waaronder Payoneer en Paypal, hogere winsten kunnen opleveren in vergelijking met andere. Dit komt omdat ze worden gebruikt door freelancers in het land op zoek naar fiat en cryptocurrency betalen met deze platforms te verkrijgen.

Amazon gift cards kunnen vaak worden gekocht met een kortingspercentage van 25%, om later tegen nominale waarde te worden verkocht op andere markten. De volatiliteit op de cryptomarkten is echter een echte zorg voor P2P-kassiers, die de voorkeur geven aan de handel in stablecoins zoals USDT.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN