Terra koopt $173 miljoen aan BTC voor TerraUSD-reserves

Terra’s (LUNA) keuze om onder andere Bitcoin (BTC) aan te houden als onderliggende activa voor zijn stablecoin bevestigt het concept dat Bitcoin een moderne, digitale en gedecentraliseerde opslag van waarde is, en Terra heeft gezworen om $10 miljard aan Bitcoin-reserves veilig te stellen.

Als gevolg hiervan heeft het project de afgelopen tijd meerdere keren BTC gekocht. Zo heeft Do Kwon, oprichter en CEO van Terraform Labs, woensdag aangegeven dat de Luna Foundation Guard $230 miljoen aan Bitcoin verworven had. Terra heeft volgens de meest recente rapporten gisteren nog eens $173 miljoen aan de koningsmunt gekocht. De beroemde crypto-analist/-influencer Anthony Pompliano tweette over de aankoop:

Stap voor stap dichter bij de $10 miljard

Terraform Labs heeft de aankoop gedaan via zijn non-profitorganisatie Luna Foundation Group om zijn reserve voor TerraUSD stablecoin te versterken. Eerder werd gezegd dat er voor ten minste $10 miljard aan BTC en andere activa zou worden gebruikt om TerraUSD te ondersteunen. Omdat ze minder volatiel zijn dan andere cryptocurrencies, zijn stablecoins digitale valuta wiens prijs vasthangen aan een onderliggende mand van activa, zoals de Amerikaanse dollar.

Volgens CoinMarketCap is TerraUSD de vierde grootste stablecoin in marktwaarde, na Tether, USDC en Binance USD. TerraUSD wordt, in tegenstelling tot de meeste op dollar gebaseerde stablecoins, niet ondersteund door de Amerikaanse dollar. De Bitcoin-holdings van Terraform Labs bedragen nu meer dan $1,6 miljard, wat een belangrijke stap is in de richting van het doel van het bedrijf van $10 miljard. Tevens heeft het onlangs aangekondigd dat het ook $100 miljoen aan Avalanche (AVAX) gekocht heeft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!