Terra LUNA

LUNA voegt $100 miljoen in AVAX toe aan UST reserve

De Luna Foundation Guard (LFG) kondigde op donderdag aan dat het een deal heeft gesloten met de Avalanche Foundation. De deal betreft een werving van $100 miljoen aan AVAX, het native token van de Avalanche-blockchain. De LFG is een non-profitorganisatie die zich toelegt op het bevorderen van gedecentraliseerde financiering via het Terra-netwerk. Hierbij hoort ook de algoritmische stablecoin UST. LFG meldde dat het doel achter de aankoop van AVAX bedoeld was “om zijn UST Decentralized Forex Reserve te helpen versterken en de twee ecosystemen strategisch op elkaar af te stemmen.”

De Avalanche Foundation en LFG zullen de transacties op een over-the-counter (OTC) manier afhandelen. Na Bitcoin (BTC) wordt AVAX het tweede activum dat zal worden toegevoegd aan de UST Reserve. Het persbericht dat naar Bitcoin.com News is gestuurd, legt uit dat LFG de AVAX zal betalen met behulp van de stablecoin UST. Ook is het een opvolging van de aankondiging dat het Anchor-protocol een AVAX-ondersteuning toevoegt. De CEO van Anchor, Ryan Park, kondigde op 17 maart aan dat Anchor nu Avalanche ondersteunt via Xanchor (Cross Anchor), wat een uitbreiding is van Anchor Protocol. Donderdag legde een lid van de Raad van Bestuur van LFG, Nick Platias, zei:

“Het uitgangspunt van de UST Reserve is om een achtervang te bieden tegen UST-koppelingsafwijkingen in gevallen van scherpe krimp van de UST-vraag die exogene zijn voor het algoritmische model van Terra.”

Hij besprak ook de voordelen van diversificatie als het gaat om het beschermen van de UST Reserve. Platias voegde eraan toe:

“Door de basis van niet-gecorreleerde activa te diversifiëren naar belangrijke activa zoals BTC en AVAX, biedt de UST Reserve een robuustere activa-pool om zich te verdedigen tegen volatiliteit en de druk op de open markt-arbitrageprikkels van het Terra-protocol te verlichten.”

Verder merkte de aankondiging op dat de Avalanche-gebruikers UST kunnen ruilen voor AVAX on-chain op de Avalanche-blockchain. De directeur van de Avalanche Foundation, Emin Gün Sirer, vertelde donderdag:

“We zijn verheugd dat onze partners bij LFG AVAX zullen toevoegen aan hun snelgroeiende UST-reserve. Gedecentraliseerde stablecoins zoals UST blijken van vitaal belang voor crypto-ecosystemen en AVAX biedt een geweldig reserve-actief naast BTC. We kijken er ook naar uit om samen te werken aan projecten die zowel het Terra- als het Avalanche-ecosysteem zullen blijven laten groeien.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN