CryptoPunks

GameStop kondigt bétaversie van NFT-marktplaats aan

Het inmiddels wereldberoemde gamingbedrijf GameStop, dat bekendheid kreeg door de bekende shortsqueeze die veroorzaakt werd door leden van de bekende subreddit r/WallStreetBets, heeft ons al verschillende keren geplaagd met hints dat het de NFT-markt zou gaan betreden. Nu is echter naar buiten gebracht dat het de bètaversie van GameStop’s NFT-marktplaats gelanceerd heeft.

GameStop heeft tevens de integratie van Loopring (LRC), een Ethereum Layer 2 zkRollup-protocol ontworpen voor het aandrijven van gedecentraliseerde cryptocurrency-beurzen, in hun langverwachte NFT-marktplaats bevestigd. Adam Browman, Head of Growth bij Loopring, maakte dit woensdag bekend.

Volgens Browman wil GameStop, in samenwerking met Loopring L2, “snelle, goedkope en veilige” toegang tot digitaal eigendom bieden aan de massa. Ze zijn van plan de spelers, makers en verzamelaars de macht terug te geven, uiteraard met GameStop aan de “voorhoede van deze nieuwe wereldwijde digitale economieën”.

Hij legde verder uit hoe gebruikers nu NFT’s rechtstreeks op Loopring L2 kunnen minten voor “fracties” van de dure gaskosten die het gevolg zijn van het minten op L1. Tevens werd duidelijk dat bètagebruikers toegang krijgen tot deze “enorme snelheidsverbeteringen en lagere kosten” en kunnen beginnen met het doen van stortingen voorafgaand aan de volledige lancering van de officiële marktplaats, die naar verluidt binnenkort op de planning staat.

GameStop werkte onlangs samen met Immutable X (IMX) voor zijn NFT-marktplaats en kondigde een subsidie ​​van $100 miljoen aan voor gamemakers en -ontwikkelaars. GameStop had destijds in een rapport van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), ingediend op 28 januari 2022, verklaard dat Immutable de eerste Layer 2 NFT-integratie was voor handel en minting, en dat Loopring zou volgen.

Vorige maand circuleerden er tevens rapporten over de samenwerking van GameStop met de technologigant Microsoft voor zijn NFT-marktplaats, maar dit moet nog worden bevestigd. GameStop kondigde in oktober voor het eerst een meerjarige strategische samenwerking aan met de Microsoft. Hoe dit echter precies er uit gaat zien, moeten we nog even afwachten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN