Oekraïne kondigt NFT-collectie aan over de oorlog

Te midden van haar voortdurende invasie vanuit de Russische Federatie, wil de Oekraïense regering enkele oorlogsmomenten uitbeelden om aan de wereld te laten zien in de vorm van non-fungible tokens (NFT’s). Hiermee wil het land cryptocurrencies blijven gebruiken om zijn verdediging te helpen financieren.

Oorlog tussen Rusland en Oekraïne als NFT’s

De enorme groei aan populariteit van de NFT-sector vorig jaar leidde ertoe dat talloze muzikanten, sporters, bedrijven en andere beroemdheden en prominenten aan boord sprongen. Het besluit van Rusland om een ​​”speciale militaire operatie” in Oekraïne te lanceren, bracht de regering van laatstgenoemde echter ertoe digitale collecties te gebruiken om de worstelende verdediging te ondersteunen.

Aanvankelijk wilde Oekraïne een airdrop lanceren voor degenen die de regering ondersteund hadden met cryptocurrency-donaties, die nu opgelopen is tot tientallen miljoenen dollars. Dit plan ging echter niet door en hierdoor besloot de regering de NFT-route te nemen.

Zoals gemeld door The Guardian, heeft de onderminister van digitale transformatie van het land, Alex Bornyakov, meer details over de kwestie verstrekt. Hij beweerde dat de digitale collecties “als een museum van de Russisch-Oekraïense oorlog” zullen zijn. “We willen het de wereld vertellen in NFT-formaat”, aldus Bornyakov.

De politicus ontkende verder enkele veronderstellingen dat de crypto-opbrengsten zouden worden gebruikt om wapens te kopen. In plaats daarvan beloofde hij dat ze zullen gaan voor defensiemateriaal en om media-activiteiten te financieren.

Russische propaganda uitschakelen

Vóór de invasie van Oekraïne begon de Russische regering een mediacampagne waarin ze haar toekomstige acties rechtvaardigde en aan de lokale bevolking uitlegde waarom ze moest doen wat ze van plan was te doen. Bornyakov bestempelde deze aanpak als een van Ruslands krachtigste wapens en is van mening dat wereldwijde merken, zoals Facebook en Instagram, het juiste hebben gedaan door de toegang tot dergelijke inhoud te blokkeren. Hij zei het volgende:

“We hebben social media-platforms en internationale bedrijven overtuigd om Rusland te blokkeren, Rusland te verlaten of hun informatiebeleid volledig te wijzigen.”

Het is vermeldenswaard dat delen van de crypto-industrie ook een vergelijkbare aanpak hebben gevolgd, waarbij Coinbase 25.000 Russische adressen blokkeerde die zogenaamd verband hielden met illegale activiteiten.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!