Oekraïne annuleert airdrop en kondigt NFT’s aan

Zoals wij gisteren aangaven, kondigde de regering van Oekraïne aan dat het een airdrop zou gaan lanceren om crypto-donateurs te belonen voor hun steun. Later op de dag tweette de Oekraïense vice-premier en minister van Digitale Transformatie, Mykhailo Fedorov, echter plannen om de airdrop te annuleren en in plaats daarvan NFT’s aan te bieden. Hij tweette het volgende:

“Na zorgvuldige afweging hebben we besloten de airdrop te annuleren. Elke dag zijn er meer en meer mensen die Oekraïne willen helpen om de agressie terug te dringen.

In plaats daarvan zullen we binnenkort NFT’s aankondigen om de Oekraïense strijdkrachten te ondersteunen. We HEBBEN GEEN plannen om fungible tokens uit te geven.”

De wijziging van de koers van Oekraïne volgt op meerdere rapporten van valse spoof-tokens die door oplichters worden verkocht om te profiteren van de oorlogsinspanningen. Het zogenaamde “Peaceful World (WORLD)”-token wordt door meerdere media als oplichterij bestempeld, nadat er woensdag 7 miljard WORLD-tokens gecreëerd werden na de aankondiging van de airdrop in Oekraïne, volgens EtherScan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!