Chainlink review

Grote kans op bullish volume voor Chainlink

De prijs van Chainlink (LINK) heeft sinds het bereiken van de lokale hoogten in januari een flinke daling ingezet. De prijs van LINK is vanaf dat moment in een flinke downtrend terecht gekomen, waar het $11,7 niveau als belangrijk support-level geldt. De meest recente daling op de 4-uurs-grafiek laat zien dat de prijs van LINK zich in een descending wedge patroon bevindt. Momenteel is er op de 4-uurs-grafiek ook een morning star patroon waar te nemen, wat betekent dat er sprake kan zijn van een verandering in de trend. Daarnaast bevindt de prijs zich vlak onder een belangrijk weerstandsniveau op $13,4. De prijs van LINK is namelijk $13,28 op het moment van schrijven.

Vanaf 11 januari is de prijs van LINK in een downtrend terecht gekomen, waardoor de altcoin meer dan 60% van zijn waarde verloren is. Op 24 februari bereikte de prijs zelfs het laagste punt in 13 maanden tijd. Het support-level op $11,7 vormt de meest belangrijke support. Dit komt omdat dit level geldt als een historisch support-level dat al meer dan een jaar staande houdt. In het verleden heeft dit level ook gezorgd voor sterk koopvolume. In februari werd dit nog maar eens duidelijk toen er, in combinatie met een inverted head and shoulders-patroon, sterk bullish volume te zien was.

Bron: TradingView

Momenteel ziet het er dus goed uit voor LINK. De historische support, de morning star en de descending wedge zijn allemaal indicatoren dat er grote kans is voor een reversal van de trend. Voor een dergelijke reversal dient er echter wel sprake te zijn van sterk koopvolume. Het risico bestaat namelijk dat het herstel maar van korte duur zal zijn, waarna de prijs van LINK verder gaat dalen. Dit risico is natuurlijk ook onderhevig aan de macro-factoren die boven de crypto-markt hangen.

Als er gekeken wordt naar de Relative Strength Index (RSI), dan kan er worden gezien dat er relatief meer koopvolume aanwezig is in vergelijking met een week geleden. Momenteel bevindt de RSI op de 4-uurs-grafiek zich rond de 50, wat betekent dat 50% van het volume bestaat uit kopers. Toen de prijs een week geleden rond hetzelfde niveau was, bevond de RSI zich op 28. Het koopvolume neemt momenteel dus toe, terwijl er ook nog genoeg ruimte bestaat om te groeien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN