Bitcoin-reserves dalen tot laagste punt in 3 jaar

Het aantal bitcoin dat op exchanges wordt aangehouden, is de afgelopen tijd blijven dalen, omdat de statistieken suggereren dat crypto-voorstanders fondsen van handelsplatforms halen om op lange termijn aan te houden. Op het moment van schrijven worden 2,32 miljoen bitcoin ter waarde van meer dan $90 miljard vastgehouden op gecentraliseerde cryptocurrency exchanges.

Sinds vorig jaar rond deze tijd worden er nog steeds grote sommen Bitcoin teruggetrokken van gecentraliseerde beurzen


Bitcoin wordt deze dagen in grotere aantallen van exchanges gehaald, zoals de statistieken laten zien, is de hoeveelheid – 2,32 miljoen Bitcoin (BTC) die vandaag in bezit is – in meer dan drie jaar niet zo laag geweest. Drie jaar geleden, in maart, was het aantal BTC dat werd bewaard op verschillende handelsplatformen zelfs groter, met ruwweg 2,73 miljoen bitcoin die werden bewaard. Bovendien, de dag na de beruchte ‘Zwarte Donderdag’ op 11 maart 2020, hielden exchanges iets meer dan drie miljoen BTC vast, volgens de statistieken van cryptoquant.com.

Gedurende de laatste paar weken zijn de prijzen van crypto-activa gedaald en begonnen de exchange-balansmetrics in augustus 2021 echt te zakken. Vandaag de dag is Coinbase de grootste balanshouder in termen van bitcoin met 853.530 BTC volgens Bituniverse stats. Bituniverse maakt gebruik van gegevens van peckshield.com, chain.info, en etherscan.io. De Transparent Balance Rank-tool meet ook de tegoeden van ethereum (ETH) en tether (USDT).

Bitcoinreserves op beurzen dalen tot laagste punt in 3 jaar


Bitcoin-balansen op beurzen zijn deze week naar een nieuw dieptepunt gedaald, volgens gegevens van cryptoquant.com.
Onder Coinbase’s saldo, Binance heeft $18,94 miljard aan crypto-activa. Binance heeft meer dan 340.000 BTC volgens de huidige metrics en 3,59 miljoen ETH idem. Bovendien bezit Binance 1,24 miljard van de stablecoin crypto-activa tether. Onder de 44,5 miljard dollar in handen van Coinbase en de stashes in handen van Binance, ligt de schatkist van Huobi Global met 16,12 miljard dollar aan crypto reserves. Huobi wallets geven aan dat de exchange meer dan 160.000 BTC en 2,13 miljoen ethereum bezit.

Crypto fondsen die exchanges verlaten worden vaak gezien als een goed teken in de crypto ruimte om twee redenen. Ten eerste suggereert de trend dat eigenaars niet bereid zijn om hun bitcoin op dit moment te verkopen. Dit betekent dat er minder fondsen op de markt zijn voor whales om te dumpen en het zorgt er ook voor dat de liquiditeit opdroogt. Bovendien is in de wereld van cryptocurrency-activa de gouden regel om je eigen keys te houden en de trend zou ook kunnen suggereren dat gebruikers dat advies serieuzer nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!