Turkije Bitcoin

Turkse minister van economie heeft gediscussieerd over Shiba Inu-adoptie

Shiba Inu (SHIB) heeft sinds het bereiken van een miljoen unieke eigenaren in het einde van 2021 ongeveer 200.000 nieuwe eigenaren erbij gekregen. Ook neemt de acceptatie van het meme-token steeds verder toe. Mustafa Elitas, de vice-voorzitter van de AKP-groep en minister van Economie van Turkije, heeft de goedkeuring van SHIB met Shiba Inu Türkiye besproken. Shiba Inu Türkiye had een fact-to-face discussie met functionarissen van het Turkse parlement waarbij het het SHIB-ecosysteem werd aangepakt. Een tweet op 9 maart van de leidende Shiba Inu-ontwikkelaar Shytoshi Kusama gaf het volgende aan:

“FANTASTISCH NIEUWS. De wereldwijde acceptatie blijft groeien! #Shibarmy Bedankt.@mustafaelitas voor uw ontmoeting met @shibaturkish !!!”

In 2021 en 2022 vond er een snelle depreciatie plaats van de Turkse lira, wat resulteerde in handelsactiviteit in handelsparen tussen de Turkse lira en Shiba Inu en USDT, die vijf keer hoger waren dan Bitcoin. Strahinja Savic, hoofd van gegevens en analyse bij het crypto-platform FRNT Financial, vertelde het volgende:

“De gegevens laten zien dat ondanks de instabiliteit waarmee de lira wordt geconfronteerd, lokale handelaren zich nog steeds aangetrokken voelen tot de uitzonderlijke rendementen die gepaard gaan met munten zoals SHIB.”

De lira daalde in 2021 voor het negende jaar op rij ten opzichte van de dollar, wat een historisch dieptepunt betekende. Sinds het begin van dit jaar is de valuta van Turkije met 5% gedaald, met een piek van ruim 45% in 2021. De voortzettende devaluatie van de lira is een belangrijke reden geweest om crypto te investeren. Ook heeft de acceptatie van Shiba Inu en de ontwikkeling van het ecosysteem ervoor gezorgd dat er in Turkije flink in is geïnvesteerd. Elke actie van de Turkse regering na de bijeenkomst zou een enorme prestatie zijn voor Shiba Inu en zijn gemeenschap.

Shiba Inu heeft een totale marktwaarde van $12, 6 miljard op het moment van schrijven. Het meme-token wordt nu echter geconfronteerd met een daling voor de vierde maand op rij, met een voortdurende daling van de on-chain transacties. Toch zal de daling van SHIB een keer moeten stopen zodra de markt weer meer bullish wordt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN