Tinder Swindler zegt dat Bitcoin zijn levensstijl betaalt

De meeste mensen onder ons hebben de recentelijke Netflix-documentaire “Tinder Swindler” vast wel gezien. Nu is echter nieuws naar buiten gekomen dat Simon Leviev, het onderwerp van de documentaire, de beschuldigingen van oplichting heeft ontkend, terwijl hij aangaf dat hij zijn dure levensstijl betaald met zijn Bitcoin-winsten.

De Netflix-documentaire kwam deze maand uit en is wereldwijd populair geworden, naar aanleiding van de verhalen van drie vrouwen die Leviev zouden hebben ontmoet op datingapp Tinder. De vrouwen beweren dat Leviev hen voor honderdduizenden dollars opgelicht heeft in een periode van een aantal maanden.

Leviev, die verzoeken om geïnterviewd te worden voor de documentaire had afgewezen, heeft sindsdien de beweringen ontkend door te zeggen dat hij geen oplichter is. Hij gaf uiteindelijk een interview aan Inside Edition, waar hij zijn kant van het verhaal vertelde. Volgens hem heeft hij nooit tegen de vrouwen gelogen en heeft hij hen ook niet opgelicht voor honderdduizenden dollars.

Het verhaal van de Tinder Swindler

Leviev wordt in de Netflix-documentaire getoond als een rijke en charmante zoon van een Israëlische diamantmagnaat. Zijn flitsende levensstijl kwam met privéjets, merkkleding en 5 sterrenhotels. De vrouwen in de documentaire leggen uit dat Leviev hen mee op reis en op luxueuze dates nam. In sommige gevallen leidde dit tot intieme, romantische relaties met de vrouwen.

In alle drie de gevallen zou Leviev de vrouwen echter later informeren dat hij in gevaar was, met zijn ‘vijanden achter hem’ aan en vroegen om geld te lenen. De vrouwen in de documentaire geven toe dat ze hem in totaal bijna $500.000 hebben geleend, wat Leviev nooit heeft terugbetaald. Er wordt gespeculeerd dat dit de manier is waarop de 31-jarige zijn luxe levensstijl financierde. Maar Leviev heeft deze beweringen ontkend.

De Bitcoin-winsten van Leviev

Leviev vertelde in het interview met Inside Edition – terwijl hij een Dior-shirt droeg, met zijn vriendin, het Israëlische model Kate Konlin, aan zijn zijde – dat hij in 2010 in Bitcoin had geïnvesteerd toen het digitale activum bijna niets waard was. Leviev weigerde te vermelden wat zijn Bitcoin-bezit nu waard is, maar vertelde de interviewer dat de opbrengst de manier was waarop hij zijn levensstijl financierde.

Simon Leviev ontkende dan ook enig vergrijp van zijn kant. Volgens hem was hij gewoon een alleenstaande man die vrouwen probeerde te ontmoeten via de dating-app en “was verrast hoeveel meisjes me wilden hebben en hoeveel meisjes aanboden om te reizen om me te ontmoeten zonder dat ze me kenden.” Hij ontkende ook dat hij zichzelf ooit heeft gepresenteerd als de zoon van een miljardair diamantmagnaat en zei: “Ik ben een legitieme zakenman.”

De vriendin, Kate Konlin, noemde dit een “nepverhaal” en zei dat ze niet wist hoe iemand dat zou kunnen verzinnen. Op de vraag of Leviev ooit heeft geprobeerd geld van haar te lenen, antwoordde ze dat hij dat nooit heeft geprobeerd.

Nooit aangeklaagd

Leviev is nooit officieel aangeklaagd in de drie gevallen die in de Netflix-documentaire worden getoond. Hoewel Leviev eerder twee jaar in Finland had doorgebracht voor het oplichten van drie vrouwen.

Leviev werd in 2019 gearresteerd voor beschuldigingen van vervalsing, diefstal en fraude, die hij allemaal ontkende. Hij werd veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf voor deze misdaden, maar werd na slechts vijf maanden vrijgelaten wegens goed gedrag.

De vrouwen uit de Netflix-documentaire zeggen dat ze nog steeds schulden hebben van al het geld dat ze Leviev hebben geleend en dat ze sindsdien een GoFundMe-campagne hebben opgezet om deze leningen af ​​te betalen, waarmee ze tot nu toe meer dan $200.000 hebben opgehaald.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!