68% van de Amerikanen bewust van de risico’s van crypto

Uit een nieuwe studie van NordVPN blijkt dat bijna zeven van de tien van de ondervraagde Amerikanen bewust zijn van de risico’s die gepaard gaan met cryptocurrencies. Ongeveer 32% van de respondenten zei zich echter niet bewust te zijn van risico’s.

Uit de studie van NordVPN bleek ook dat een bijna gelijk aantal van 69% van de ondervraagden enig begrip hadden van wat cryptocurrencies zijn. De respondenten waren dus goed geïnformeerd, maar uitten nog steeds hun ongenoegen over het vooruitzicht dat deze digitale valuta de standaard zal worden voor online aankopen. Daarnaast bleek dat 59% van de respondenten zich ervan bewust waren dat exchanges en beurzen kunnen worden gehackt. Het risico van een account-overname waren ongeveer 57% van de ondervraagden zich bewust van. Ook was een vergelijkbaar percentage op de hoogte van phishing-mails of sms-berichten die waarschuwen voor een verandering in geld dat door criminelen gebruikt kan worden.

Toch blijkt uit de studie dat bijna een derde van de ondervraagden zich niet bewust zijn van de bijbehorende risico’s. Het onderzoeksrapport beschreef dit gebrek aan bewustzijn niet alleen als een echt probleem, maar ook als onderdeel van een grotere en mogelijk meer verontrustende trend. Het rapport voegde hieraan toe:

“Het echte probleem is dat veel mensen in de bredere bevolking, in de VS en daarbuiten, een slecht begrip hebben van online risico’s in het algemeen.”

In het rapport werd er aangedrongen bij de houders van cryptocurrencies of internetgebruikers om sterke wachtwoorden te maken. Vaak is dit het enige wat tussen hackers en online accounts in staat. Daarnaast wordt er aangemoedigd om gebruik te maken van VPN’s die internetverkeer beschermen met lagen van krachtige codering.

Ga naar de NordVPN-website om je beveiliging te upgraden tegen 70% korting en maak kans om 1 jaar extra te winnen!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!