Japanse berichten-applicatie LINE gaat crypto-betalingen testen

In een beperkte proefperiode biedt de veelgebruikte Japanse berichten-applicatie LINE zijn gebruikers binnenkort de mogelijkheid om te betalen met de native token van de app, namelijk de LINK-token (LN).

Tijdens een recente aankondiging zei de LINE Corporation dat gebruikers vanaf 16 maart met native LINK-token (LN) kunnen betalen bij alle online retailers van LINE Pay. De proeffase, die tot en met 26 december zal duren, zal worden gebruikt om real-world use-cases voor de token te testen en om het aantal beschikbare betaalmethoden voor consumenten uit te breiden. Het gaf het volgende aan:

“Tijdens de proefperiode kunnen gebruikers LINK gebruiken bij online Line Pay-verkopers, net als Line Points, zonder commissiekosten. Door LINK te verbinden met Line Pay als betalingsoplossing, wil Line Pay de betalingsopties van gebruikers uitbreiden, het gemak vergroten en het gebruik in de praktijk voor LINK laten groeien.”

LINE Pay voegde eraan toe dat het ook overweegt om in de toekomst meer crypto-tokens zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) aan zijn betalingsopties toe te voegen, samen met het versterken van zijn partnerschappen met blockchain-vriendelijke bedrijven.

Meer over LINE

Volgens Statista had de applicatie in het derde kwartaal van 2020 ruim 86 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, goed voor meer dan 68% van de 126 miljoen inwoners van het land.

De LN-munt werd gelanceerd in augustus 2018 en wordt momenteel gewaardeerd op $142,78, een stijging van ongeveer 22% in de afgelopen zeven dagen. Na een overeenkomst in augustus 2020 werd het token beschikbaar gesteld voor handel op de cryptocurrency-beurs Bitmax.

In 2019 lanceerde LINE zijn crypto-beurs na goedkeuring van de regelgevende instanties. LINE Tech Plus, een dochteronderneming van LINE Corporation en LINE’s wereldwijde crypto-activa en blockchain-gerelateerde bedrijfsmanager, heeft ook een aantal projecten gelanceerd om de verschuiving naar een geldloze samenleving te bevorderen.

LET OP! De native token LINK van Line, die ook wordt geschreven als LN, is niet hetzelfde als de andere altcoin Chainlink, die weer wordt weergegeven onder de ticker LINK.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!