Berichtenservice LINE lanceert crypto-beurs voor 80 miljoen gebruikers

De welbekende berichten applicatie, LINE, heeft officieel een crypto-exchange gelanceerd voor zijn ruim 80 miljoen Japanse gebruikers. Dit volgens een artikel dat op woensdag 18 september op CoinDesk verscheen.

LINE, die voor 73,36 procent in handen is van Naver uit Zuid-Korea, zei dinsdag in een verklaring dat de nieuwe beurs, genaamd Bitmax, nu live is. De beurs biedt momenteel handel in vijf crypto-activa: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

De beurs is vanaf gisteren beschikbaar op Android-apparaten en is toegankelijk via het portefeuilletabblad van de mobiele LINE-app. Tevens is de beurs ook geïntegreerd met LINE Pay om betalingen naar en van de beurs gemakkelijker te maken.

LINE zei in de aankondiging dat het momenteel 81 miljoen maandelijkse actieve gebruikers in Japan heeft en 164 miljoen wereldwijd. Het beheert de crypto-uitwisseling via LVC Corporation, een dochteronderneming, die op 6 september een licentie heeft verkregen van de Japanse Financial Services Agency.

Bitmax is beschikbaar voor inwoners van Japan met een LINE-account. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor de handel. Er wordt echter wel een fee van 108 yen (€0,90) toegepast voor stortingen en opnames.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!