EIP-1559 upgrades zijn gelanceerd op Polygon

Één van de meest populaire layer-2 blockchains van Ethereum (ETH), Polygon, heeft op 18 januari een grote upgrade geïmplementeerd. Het Ethereum Improvement Proposal 1559 is namelijk in werking getreden op Polygon Network waardoor MATIC-tokens worden geburned als onderdeel van elke transactie.

Polygon integreert EIP-1559

Vorige week werd bekend dat EIP-1559 binnenkort zou worden gelanceerd op Polygon. In een tweet heeft het team aangekondigd dat de upgrade zal worden geïmplementeerd op 18 januari 3 AM UTC, dat in Nederlandse tijd 4 uur ’s nachts plaatsvond. De belangrijkste verandering die is doorgevoerd, is het token-verbrandingsmechanisme dat MATIC-tokens vernietigd en tegelijkertijd de zichtbaarheid van de vergoeding verbeterd.

De officiële aankondiging luidt: EIP-1559 verwijdert de eerste prijs veiling als het belangrijkste mechanisme voor de berekening van de vergoeding. In plaats daarvan is er een discrete basisvergoeding voor transacties die in het volgende blok moeten worden opgenomen en een prioriteitsvergoeding om de verwerking te versnellen. De basisvergoeding, die fluctueert afhankelijk van de congestie van het netwerk, wordt vervolgens geburned.

De inmiddels geïmplementeerde upgrade werd ook door grote exchanges, zoals Binance, ondersteund. De upgrade vond plaats op block 23.850.000.

Op het moment van schrijven is de prijs van MATIC met 7% sterk gedaald in de afgelopen 24 uur. Met de introductie van het burning-mechanisme is de upgrade echter van effect op de lange termijn. In tegenstelling tot Ethereum heeft MATIC een vast aanbod van 10 miljard tokens, waardoor dit aantal onderhevig zal worden aan deflatie. Het team heeft daarnaast de potentiële impact op MATIC van de upgrade gesimuleerd waarbij rekening is gehouden met de London Hard Fork van Ethereum. Hier kan worden opgemaakt dat er jaarlijks 0,27% van het totale aanbod in MATIC wordt geburned.

In de officiële aankondiging werd ook benoemd dat de tweestap-aangelegenheid wordt voltooid op het Ethereum-netwerk. Daarnaast is er een openbare interface waar gebruikers het hele proces kunnen volgen. Deze interface moet echter nog worden gelanceerd.