Cardano zal dit jaar kunnen concurreren met Solana, aldus Charles Hoskinson

De bekende oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, wil in dit jaar een groot deel van zijn persoonlijke doelen voor het project behalen, zodat het echt de concurrentie met projecten als Solana (SOL) en Polkadot (DOT) aan kan gaan.

In een nieuw interview met Crypto Capital Venture werd de CEO van Input Output Hong Kong (IOHK) gevraagd welke ontwikkelingen in Cardano in 2022 klaar zouden zijn. Hij antwoordde met het volgende:

“Ik denk dat alles gedaan zal worden wat ik heb geschetst – de zijketens, de pijplijn, de import-endorsers, de bibliotheekoptimalisatie, Hydra en Mithril. Nu zijn er maten en smaken, alsof er meer Hydra-dingen te doen zijn, maar je kunt Hydra tenminste gebruiken voor zoiets als microtransacties. Mithril zal waarschijnlijk helemaal klaar zijn, want het is een eindig werkgebied en we moesten er een aantal geavanceerde contractors voor inschakelen.”

Hydra is een layer-2-schaalbaarheidsoplossing die tot doel heeft een efficiëntere manier mogelijk te maken om transacties off-chain te verwerken, legt David Orr uit, een contentmaker bij IOHK.

Mithril is een protocol dat tot doel heeft “gebruikers te helpen lid te worden van het netwerk met minder technische overhead”, aldus de Cardano Summit Organization-website.

Hoskinson zei verder in het nieuwe interview dat, hoewel er altijd manieren zullen zijn om Cardano te verbeteren, de upgrades in 2022 het mogelijk moeten maken om de technische elementen van concurrerende smart contract-platforms te matchen. Hij zei het onderstaande:

“Je kunt pipelining altijd optimaliseren en meer doen in die hartslag en hetzelfde voor input-endorsers – er zijn altijd manieren om dat te optimaliseren. Maar een versie ervan zal worden verzonden, en… ik denk dat we in een buitengewoon sterke positie zullen verkeren om te matchen met wat we zien bij Solana en deze andere platforms, maar hebben het extra voordeel dat het daadwerkelijk gedecentraliseerd is en echte theorie en een sterke basis erachter hebben.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!