37% van de Nederlandse beleggers investeert in crypto

Bitvavo heeft in samenwerking met onderzoeksbureau Markteffect in Nederland en Duitsland onderzoek gedaan naar het beleggen in het algemeen en het beleggen in digitale valuta. In Nederland is het beleggen in digitale valuta een alternatieve beleggingsvorm.

Uit het onderzoek van Bitvavo is gebleken dat Nederlanders minder actief zijn in het investeren in crypto dan Belgen en Duitsers. Het grootste deel van de respondenten geeft aan dat ze niet veel kennis hebben van het investeren in digitale valuta. Toch blijkt dat 37 procent van de beleggingsportefeuille van Nederlandse beleggers uit digitale valuta bestaat.

Belangrijkste uitkomsten onderzoek

Ongeveer 27 procent van alle Nederlanders boven de 18 jaar heeft een of meer beleggingen. 37 Procent van deze groep, ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders, belegd in digitale valuta. Over het algemeen (54%) geven Nederlanders aan dat zij niks of bijna niks van beleggen afweten. In ons buurland ligt het percentage aanzienlijk lager. In Duitsland is het percentage 25

Gelukkig neemt aanbieder Bitvavo de verantwoordelijkheid om mensen van kennis te voorzien, maar ook om beleggers te wijzen om te veiligheid van hun persoonsgegevens en digitale valuta. Veel meer mensen gaan hierdoor overwegen om te beleggen in digitale valuta. Dat inmiddels 1,4 miljoen Nederlanders beleggen in crypto geeft aan hoe serieus mensen crypto als beleggingsvorm zien. Het blijkt dat mensen die het maximale uit hun kapitaal weten te halen, vaak belegd hebben in digitale valuta.

Bitvavo review

Wanneer je opzoek bent naar een handelsplatform voor crypto kom je al snel bij Bitvavo uit. Bij Bitvavo review kun je zien wat Bitvavo allemaal te bieden heeft, wat de handelskosten zijn en hoe de veiligheid op het platform geregeld is. Wil je echte reviews bekijken over Bitvavo? Zoek dan op Bitvavo review. Misschien weet je na het lezen van de reviews zeker dat je in crypto wilt investeren of juist niet.

Over Bitvavo

Hoe werkt Bitvavo eigenlijk? Om te beginnen leggen we uit wat Bitvavo nu precies is. Bitvavo is een Nederlands investeringsplaform wat de laatste tijd enorm snel groeit. Klanten kunnen op dit platform investeren en handelen in crypto. Denk hierbij aan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en alle andere cryptocurrency. Naast alle valuta die je kunt verkopen en bewaren op Bitvavo is het ook nog eens een van de goedkoopste exchanges. Met meer dan een miljoen klanten is Bitvavo op dit moment marktleider in Nederland en heeft het als missie, de marktleider van Europa te worden.

Bitvavo is een perfect platform wanneer je voor het eerst wilt beleggen crypto. Ze hebben als doel digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken. De opzet van de website is gebruiksvriendelijk en je kunt gemakkelijk alle informatie vinden en bekijken die je zoekt, zonder alle onnodige details door te spitten.

Hoe werkt Bitvavo?

Wanneer je hebt besloten dat je wilt investeren in crypto en deze wilt kopen via Bitvavo. Heb je misschien al eens de zoekopdracht ‘hoe werkt Bitvavo?’ gedaan. Het kan zijn dat alles je toen nog niet helemaal duidelijk was. Wij zetten het daarom nog een eer voor je op een rijtje.

Als eerste leg je de basis. Je maakt een account aan op Bitvavo en activeert deze via je mail. Vervolgens kun je inloggen op Bitvavo met je opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord. Wil je jouw account extra beveiligen? Maak dan gebruik van de twee factor authenticatie. Nadat je jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd ontvang je op een ander apparaat wat gekoppeld is aan jouw account een numerieke code die je in moet voeren. Door de twee factor authenticatie komen hackers minder gemakkelijk in jouw account. Omdat Bitvavo een Nederlands bedrijf is moeten zij voldoen aan de Nederlandse en Europese wetgeving. De FATF vereist dat alle bedrijven een check uitvoeren om er zeker van te zijn wie hun klanten zijn. Je bent daarom verplicht om jezelf te verifiëren op Bitvavo.

Wanneer dit allemaal geregeld is kun je geld storten op Bitvavo. Dit kan gemakkelijk via diverse betaalmethodes, waaronder Ideal. Wat misschien ook handig is om te weten, is dat het storten bij Bitvavo gratis is.

Handelen in crypto op Bitvavo

Op Bitvavo kun je kiezen uit twee verschillende interfaces om mee te werken. Een is voor de beginnende gebruiker en de andere is voor de meer ervaren gebruiker. De geavanceerde interface voor de meer ervaren gebruiker biedt ook meer opties.

Crypto kopen op Bitvavo is eigenlijk heel eenvoudig. Allereerst moet je jouw account opwaarderen. Dit doe je door in het dashboard op Deposit Credit te klikken. Je kunt dan het bedrag invoeren war je op je Bitvavo account wil storten. Hierna kun je je geld inwisselen voor crypto valuta.

Bedenk eerst goed in welke crypto valuta je wilt investeren. Er zijn wel meer dan 150 verschillende valuta op Bitvavo beschikbaar! Klik op de crypto valuta die je wilt kopen, klik op buy en kies hoeveel van de valuta je wilt kopen. Zodra je weer op Buy klikt wordt alles direct verwerkt.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!