bearmarkt

Bitcoin zal nooit meer zijn all-time high overtreffen, aldus criticaster

Bitcoin (BTC) heeft door de jaren heen veel kritiek gekregen van sceptici, die op de gebruikelijke manier wijzen op de mogelijke terugslag waarmee de benchmark-cryptocurrency waarschijnlijk mee te maken zal krijgen. Het falen van de Bitcoin koers om het jaar met een bullish noot te beginnen, is door cynici tevens geïnterpreteerd als een teken dat het actief zijn hoogtepunt heeft bereikt.

Om het in woorden uit te drukken, zei de populaire Bitcoin-scepticus CryptoWhale – die hoewel hij een Bitcoin-investeerder is, het activum vaak in diskrediet brengt – het volgende op Twitter:

“Onpopulaire mening: Bitcoin bevindt zich in de vroege stadia van een meedogenloze bearmarkt en zal nooit meer all-time highs overtreffen.”

Dit was echter niet de enige bearish tweet die CryptoWhale besloot te plaatsen. Hij tweette namelijk ook het volgende:

Goldman Sachs is nu optimistisch over Bitcoin en zegt dat het meer marktaandeel zal afnemen van goud als waardeopslag.

Wanneer de grote banken in de buurt van de piek bullish worden, zou u zich zorgen moeten maken. Dit is een grote rode vlag en bevestigt de bearmarkt van Bitcoin opnieuw.”

Hij gaf echter ook aan waarom hij denkt dat Bitcoin geen waarde heeft. Hij tweette het onderstaande:

“Bitcoin is de belichaming van menselijke hebzucht, corruptie en onwetendheid.

– Geprezen door dictators
– Vernietigt de omgeving
– Hyperfocus op fiat-waarde
– Geen nut (langzaam/duur)
– Geen zinvolle adoptie
– Prijs gemanipuleerd door Tether
– 4% bezit 96% van het aanbod
– Geprezen door bankiers/media”

Bitcoiners zijn echter op Twitter gedoken om gezamenlijk te herhalen dat Bitcoin de verwachtingen van de criticaster zal overtreffen. Zo zei Spencer Schiff – een 19-jarige Bitcoiner, die ook de zoon is van de populaire doud-voorstander en Bitcoin-criticus Peter Schiff – reageerde bijvoorbeeld met het volgende:

“Zelfs mijn vader zou zoiets niet zeggen. Veel plezier met het worden vernederd wanneer de all-time high onvermijdelijk wordt geschonden.”

Interessant is dat Peter Schiff ook bearish verhalen had die vergelijkbaar waren met die van CryptoWhale. Hij tweette zijn verwachting naar zijn 616.000 Twitter-volgers. Hij gaf het volgende aan:

“Als Bitcoin $42K breekt, gaat het naar $30K. Als het $30K breekt, kan het crashen tot $15k. Dit alles kan zeer binnenkort gebeuren. Als u geld heeft geleend tegen uw Bitcoin, kunt u beter nu voldoende Bitcoin verkopen om uw schuld terug te betalen in plaats van later te worden geliquideerd tegen veel lagere prijzen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN