Ondanks de SEC heeft Ripple het sterkste jaar ooit

Ripple (XRP) wist sterk te blijven in 2021 ondanks de “aanval op crypto” van de Securities and Exchange Commission (SEC), AKA de rechtszaak tegen Ripple en zijn leidinggevenden. Nu viert het bedrijf voor betalingsoplossingen zijn “sterkste jaar ooit”. Ripple CEO Brad Garlinghouse kondigde de prestaties aan en had enkele opmerkingen te delen over de zaak van de SEC.

Ripple’s eerste On-Demand Liquidity (ODL) werd eerder dit jaar gelanceerd tijdens 2021’s Q3. Het is een betalingsoplossing die “klanten in staat stelt om op elk moment onmiddellijk geld over de hele wereld te verplaatsen”. Deze dienst verscheen eerst als een verbinding tussen Japan en de Filipijnen die gebruikmaakte van het token XRP. Ze hebben onlangs Ripple’s eerste ODL inzet in het Midden-Oosten aangekondigd.

Nu blijkt uit een Ripple-rapport dat de op XRP gebaseerde On-Demand Liquidity-betalingen goed waren voor 25% van het totale dollarvolume over RippleNet. Garlinghouse vierde de resultaten en voegde eraan toe dat de ODL-tokens 25x zijn gestegen ten opzichte van Q3 2020, en 130% kwartaal op kwartaal.

Garlinghouse tweette:

“Al deze groei kwam van buiten de VS om (zucht) voor de hand liggende redenen”

Het rapport merkt op dat Ripple’s ODL-gebruikers toegang hebben tot meer dan 20 landen “voor hun betalingsbehoeften”, en transacties via het Ripple-netwerk zijn meer dan verdubbeld sinds Q3 2020.

Ripple maakte zeker melding van de effecten van onzekerheid over de regelgeving, en merkte op dat hun Amerikaanse ODL-stromen “in wezen tot stilstand zijn gekomen”. Echter, “internationale ODL volume is blijven stijgen”.

Hieraan voegde Ripple toe:

“ODL bloeit in regelgevende rechtsgebieden die innovatie omarmen en begrijpen dat crypto van cruciaal belang is voor het creëren van een meer inclusief, rechtvaardig en efficiënt wereldwijd financieel systeem.”

CEO Brad Garlinghouse haalt uit naar de SEC


SEC-voorzitter Gary Gensler is beroemd in de cryptowereld, maar niet om goede redenen. Sinds het indienen van de zaak tegen Ripple en zijn twee leidinggevenden een jaar geleden, hebben velen de mogelijkheid gevreesd om onderwerp te worden van handhavingsacties.

Gesler heeft crypto herhaaldelijk het “Wilde Westen van ons financiële systeem” genoemd, en Brad Garlinghouse is het daar niet mee eens -net zo min als de gemeenschap.

De CEO van Ripple verklaarde dat “crypto het ‘Wilde Westen’ noemen een klucht is” en merkte op dat Gary Gensler “een agressieve anti-crypto aanpak heeft genomen”, waarvan hij beweert dat het ervoor zorgt dat bedrijven verhuizen naar buiten de VS. Hij wees erop dat “Web2 werd gebouwd met veel Amerikaanse bedrijven” en suggereerde dat Web3 misschien niet dezelfde eerlijke kans zou krijgen.

Garlinghouse beweert dat de meeste crypto-gerelateerde bedrijven “wereldwijd voldoen aan de financiële regelgevers” en voegde eraan toe dat “Deze industrie niet moet worden gestraft voor het vragen om duidelijkheid in regelgeving & regelgeving die consequent wordt toegepast met een gelijk speelveld.”

Garlinghouse verwees naar het gebrek aan duidelijkheid van de SEC die weigert vragen te beantwoorden over de juridische status van Ethereum en vroeg zich af: “Komt het agentschap haar missie van het beschermen van beleggers met regelgeving door handhaving & wat Hester Peirce ‘strategische ambiguïteit’ noemt, wel na?”

“2021 is een keerpunt geweest voor crypto. Acceptatie en bewustzijn van de mogelijkheid om miljarden mensen in de wereldwijde financiële gemeenschap te brengen is nog nooit zo duidelijk geweest. Het was ongelooflijk om veel minder ‘maximalisme’ te zien, en veel meer bouwers te zien die toetraden tot de industrie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!