Ripple koers

Ripple Q3-rapport: ODL-transacties met 130% gestegen

Te midden van de lopende rechtszaak heeft Ripple’s XRP te lijden gehad van een stagnerend bearish sentiment, terwijl andere tokens sinds het begin van het vierde kwartaal ontstuitbaar bullish zijn. Het Q3-rapport van Ripple kan daar echter verandering in brengen, aangezien het bedrijf “aanzienlijke groei en tractie van ODL (On-Demand Liquidity)” zag, waarbij ODL-transacties kwartaal op kwartaal met 130% stegen op RippleNet. Het rapport onthulde het volgende:

“Het transactievolume (gemeten in dollars) via RippleNet is meer dan verdubbeld sinds vorig jaar en ODL-transacties zijn kwartaal op kwartaal met 130% gestegen. In het derde kwartaal waren ODL-transacties goed voor ongeveer 25% van het totale volume. Alle XRP-verkopen dit kwartaal worden toegeschreven aan de groei en acceptatie van ODL.”

De ODL-groei wordt gezien als een positief teken, aangezien het XRP benut en voorfinanciering wegvalt, om de operationele kosten verder te verlagen en grensoverschrijdend kapitaal te versturen. Volgens het rapport kunnen ODL-gebruikers gemakkelijk grensoverschrijdende transacties doen via derde partijen, zoals beurzen, en zelfs rechtstreeks vanuit hun eigen crypto-wallets, wat een vlottere betalingsstroom mogelijk maakt. Bovendien onthulde Ripple ook dat het transactievolume meer dan verdubbeld is in vergelijking met de statistieken van vorig jaar. Het ging verder met:

“Oudere klanten, zoals SBI Remit, die RippleNet ooit gebruikten voor betalingen met alleen fiat, schakelden ODL in om de noodzaak van voorgefinancierde accounts te elimineren. Klanten hebben ook ODL geadopteerd voor schatkist-betalingen – aangezien de cryptoliquiditeit is verbeterd en de markt is blijven rijpen, is het product klaar om de grotere volumebetalingen te ondersteunen die wenselijk zijn voor klanten die hun interne schatkist-activiteiten willen beheren. ODL-klanten kunnen nu naar meer dan 20 landen over de hele wereld voor hun betalingsbehoeften.”

Het belang dat Ripple hecht aan grensoverschrijdende ODL is de laatste tijd vooral zichtbaar. Het in San Francisco gevestigde blockchain-bedrijf kondigde partnerschappen aan met het fintech-bedrijf Pyypl in het Midden-Oosten en de Al Ansari-deviezen in de VAE. Afgezien daarvan werkt Ripple ook samen met publieke belanghebbenden en is onlangs een samenwerking aangegaan met de Royal Monetary Authority van Bhutan voor een CBDC-pilot.

Toch gaf het rapport toe dat het derde kwartaal “zwakker dan gemiddeld” was met betrekking tot de volumestatistiek van XRP. Het gemiddelde dagelijkse volume van XRP daalde naar verluidt met meer dan 50% tijdens het derde kwartaal. Team Ripple beweerde echter dat dit destijds het geval was voor de meeste digitale activa.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN