Decentraland (MANA) werkt samen met NBA-kampioen Stephen Curry

De razernij rond de op virtual reality gebaseerde metaverse begon de reguliere krantenkoppen te halen, vooral nadat Facebook onlangs zijn naam veranderde in Meta. Nu heeft Decentraland (MANA), de marktleider van de metaverse, een nieuwe samenwerking aangekondigd met NBA-kampioen Stephen Curry en zijn titelsponsor Under Armour.

Het officiële Twitter-account van Decentraland kondigde een nieuwe samenwerking aan en liet doorschemeren dat een nieuw product op 21 december zou kunnen worden gelanceerd. Dit wordt ook de tweede grote crypto-deal van Stephen Curry, hij heeft ook aandelen in de populaire cryptocurrency-exchange FTX, die momenteel wordt gewaardeerd op $25 miljard.

Curry brak onlangs het NBA-record voor de meeste driepunters, is een fervent belegger en toonde zich ook fanatiek geïnteresseerd in NFT’s. Stephen Curry veranderde zijn Twitter-profielfoto in zijn recente NFT-aankoop. Begin augustus van dit jaar kocht NBA-superster Curry NFT-artwork van Bored Ape Yacht Club (BAYC) voor 55 ETH, wat op dat moment ongeveer US $180.000 waard was.

Decentraland is een van de meest populaire Metaverse-projecten en biedt virtueel land in zijn play2earn NFT-game aan. Eerder deze maand verkocht het crypto metaverse project zijn virtuele land voor een recordbedrag van 2,4 miljoen dollar. De prijs die voor virtueel land wordt betaald, is hoger dan sommige van de meest luxe onroerend goed in New York.

Decentraland oogt op herstel

Na de recente aankondiging van de samenwerking is eerder vanochtend de prijs van de native token (MANA) van Decentraland fors gestegen. Op het moment van schrijven wordt MANA verhandeld op $3,41, wat een stijging van 10% is in de afgelopen 24 uur. MANA steeg van een dagelijks dieptepunt van $2,97 naar een dagelijks hoogtepunt van $3,50.

Decentraland
Bron: Tradingview

Metaverse tokens, waaronder MANA en SAND, boekten hun grootste pieken in november, en deze twee tokens stegen respectievelijk 500% en 700%, wat zorgt voor een recordhoogte in de prijs van deze tokens. De marktstijging voor metaverse tokens kwam in de nasleep van de stijgende populariteit en de rebranding van Facebook en trotseerde de bearish trend van november om hoger te handelen. Te midden van de huidige neergang van de markt, consolideren de metaverse tokens ook met de rest van de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!