Bitcoin halving

Zal Twitter zich nu concentreren op Ethereum in plaats van Bitcoin?

Jack Dorsey, de oprichter en voormalig CEO van Twitter, verraste maandag het internet toen hij aankondigde dat hij zou terugtreden als CEO van de social media-gigant. Hij kondigde via een tweet aan dat hij de functie zou overdragen aan Parag Agrawal, de toenmalige chief technology officer (CTO) van Twitter.

De aankondiging was groot nieuws voor de cryptocurrency-gemeenschap, waar Dorsey een groot deel van uitmaakte. Dorsey is een bekende voorstander van Bitcoin (BTC) en heeft Twitter geleid in de richting van het bouwen om de acceptatie van Bitcoin te versnellen. Daarnaast had hij plannen om het social media-platform meer decentraal te maken.

De echte reden achter de exit van Jack Dorsey?

Een ander onderwerp van speculatie was wat het nieuwe leiderschap van Twitter zou betekenen voor de acceptatie van cryptocurrencies en blockchain-technologie. Hierover heeft Adam Cochran, een partner bij Cinnaemhaim Ventures, gespeculeerd dat Twitter zich eindelijk meer gaat richten op het bouwen aan de veelbesproken volgende iteratie van internet, Web 3.0.

Cochran wees erop dat het bedrijf in het verleden hiernaar toe neigde door aan te kondigen dat het functies ontwikkelde waarmee het non-fungible tokens (NFT’s) zou integreren, die een groot deel van Web 3.0 vormen, via Ethereum (ETH).

Hierdoor lijkt het bedrijf in conflict te zijn gekomen met Dorsey, die consequent heeft gezegd dat hij alleen op Bitcoin is gericht. Een deel van de conflictindicatoren omvat ook het feit dat Dorsey aan het hoofd stond van de push om Bitcoin-fooien te integreren, via het Bitcoin Lightning Network, in de Tip Jar-functie van Twitter. Cochran zei het volgende hierover:

“Maar het belangrijkste was dat Jack’s Bitcoin-maximalisme leidde tot tegenstrijdige paden. Twitter was actief bezig met het ontwikkelen van dingen zoals een NFT-integratie op Ethereum, terwijl hun CEO het af liep te kraken en pushte op tippen op een gecentraliseerd Lightning Network.”

Dit conflict is meteen ook de reden waarom Cochran denkt dat Jack Dorsey en Twitter uit elkaar zijn gegaan. Web 3.0-ontwikkeling en integratie van Ethereum zouden centraal kunnen staan ​​bij Twitter, terwijl Dorsey zich volledig had willen concentreren op de nummer één cryptocurrency.

Wat zijn nu de plannen van Twitter?

De komende tijd is interessant om in de gaten te houden wat er bij het bedrijf gebeurt. De gedachte over de toekomst van Twitter in combinatie met Ethereum wekt ook de hoop dat ETH binnenkort BTC als de grootste cryptocurrency kan verslaan, vooral Web 3.0 blijft uitbreiden.

Dit neemt niet weg dat Twitter een grote rol heeft gespeeld bij de acceptatie van Bitcoin en de algemene crypto-acceptatie. Twitter heeft zichzelf gevestigd als een van de go-to-plaatsen om cryptocurrencies te bespreken. “Crypto-Twitter”, zoals de grote crypto-gemeenschap op het platform bekend staat, blijft zich uitbreiden. Twitter heeft ook meerdere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Solana erkenning gegeven door aangepaste logo’s weer te geven wanneer ze in een gesprek worden genoemd in een hashtag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN