Vitalik Buterin Ethereum 2.0

Vitalik Buterin prijst layer-2-oplossing Arbitrum

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum (ETH), heeft onlangs de layer-2-oplossing Arbitrum gefeliciteerd op haar Discord-kanaal. Hij gaf aan dat het project “een centraal onderdeel” is van de oplossing en dat hij het “geweldig” vond “om alle vooruitgang te zien”. Daarnaast feliciteerde hij hen met het te “worden geaccepteerd als een opnamemethode door Binance.”

Binance kondigde vrijdag aan dat het besloten had om het Ethereum layer-2-netwerk, Arbitrum One, ontwikkeld door Offchain Labs, heeft geïntegreerd, wat betekent dat Binance-gebruikers hun geld nu rechtstreeks op de beurs kunnen storten en opnemen via Arbitrum One, zonder dat zij de Arbitrum Bridge hoeven te gebruiken.

Binance is echter niet de enige die besloten heeft om gebruik te maken van Arbitrum. Er zijn namelijk talloze DApps die besloten hebben om het te integreren, waaronder Curve en MakerDAO. Het verwerkt dan ook momenteel 40.000 transacties per dag, wat wel een fikse daling is dan het hoogtepunt van 250.000 tpd.

De basislaag van Ethereum verwerkt momenteel 1,2 miljoen transacties per dag. Vanwege die grote vraag en beperkte capaciteit zijn de transactiekosten van Ethereum ongeveer $100 per transactie. Op Arbitrum is dit een stuk lager, aangezien via de layer-2-oplossing maar $5 kost.

Arbitrum helpt de transactiekosten te verlagen met behulp van Optimistic rollups-technologie. Rollups maken het mogelijk om Ethereum-transacties off-chain uit te voeren, waardoor de netwerkcongestie wordt verminderd, de snelheid wordt verhoogd en de gaskosten worden verlaagd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN