Bitcoin koers

Dit wordt de volgende grote trend in de cryptocurrency-markt, aldus bankgigant

De cryptocurrency-markt is, net als elke andere markt, gevoelig voor trends. Om er een paar te noemen, we hebben DeFi, NFT’s en meme-cryptocurrencies gehad. Nu heeft de Amerikaanse bankgigant Morgan Stanley echter aangegeven dat het gelooft dat de volgende grote trend uit de gedecentraliseerde virtuele wereld, ook bekend als metaverse, zou kunnen komen.

Het concept van de metaverse draait om het leiden van een parallel virtueel leven dat erg lijkt op een van de afleveringen in de populaire Netflix-show Black Mirror. Wikipedia beschrijft het als volgt:

“Het Metaverse is een collectieve virtuele gedeelde ruimte die ontstaan is door het samensmelten van de virtueel aangestuurde fysieke realiteit en van de reeds fysiek bestaande virtuele ruimten.”

We hebben verschillende projecten in de cryptocurrency-branche gezien die zich hierop concentreren, zoals Decentraland (MANA) en The Sandbox (SAND). Dit heeft ervoor gezorgd dat andere grote bedrijven ook op deze opkomende markt is gaan letten, met de meest opvallende in de vorm van Facebook die zijn naam naar Meta veranderd heeft om de intenties van het bedrijf aan te tonen om zich op de metaverse te gaan concentreren.

Dit alles heeft er tevens voor gezorgd dat grote investeerders ook steeds meer op de markt zijn gaan letten, en nu ziet zelfs de investeringsbank Morgan Stanley het als de volgende grote investeringsmogelijkheid.

In een nota die met investeerders werd gedeeld, voorspelde de investeringsgigant dat de Metaverse-projecten de komende jaren het grootste deel van de investeringen zouden domineren. De bank wees tevens op de stijgende aandelen van bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de metaverse. De note gaf het volgende aan:

“De nieuwsstroom rond het metaverse-concept was hoog en bedrijven omarmen het in groeiende aantallen. Van elk belangrijk thema hebben bedrijven en analisten op dit moment een grotere interesse in de metaverse dan welk ander thema dan ook.”

De notitie van de belegger wees ook op de stijgende prijzen van aandelen van de technologiebedrijven en gamingbedrijven die een miniatuurmetaverse hebben gebouwd en die de afgelopen maand een gigantische groei hebben gezien. De bank lijkt er dan ook vrij zeker van te zijn dat dit het investeringsthema is wat de komende tijd de cryptocurrency-markt gaat domineren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN