Bitcoin koers

Bitcoin koers stijgt door inflatiezorgen vanuit Amerika

Zoals jullie allemaal vast allemaal gezien hebben, heeft de Bitcoin koers vandaag wederom een nieuwe all-time high weten te bereiken. De munt wist vandaag met meer dan 3% te stijgen tot een nieuw record boven de $69.000. De munt daalde echter vervolgens met een paar honderd dollar, waardoor de munt momenteel op $68.604 (€59.552) staat.

Hoewel het natuurlijk altijd goed nieuws is om te zien dat de koningsmunt een nieuwe ATH bereikt, is de reden erachter ook belangrijk om in acht te nemen. De Bitcoin koers steeg vandaag namelijk nadat het Amerikaanse ministerie van Arbeid gegevens had vrijgegeven die een scherpe stijging van de prijs van consumptiegoederen aantoonden, waardoor de angst van beleggers over oplopende inflatie werd aangewakkerd.

Het ministerie gaf aan dat de consumentenprijsindex (CPI) de snelste stijging heeft laten zien sinds 1990. De CPI – die de prijsstelling van goederen en diensten volgt, variërend van benzine tot huur – steeg met 6,2%, terwijl de CPI toenam 0,9% op maandbasis.

Terwijl de koningsmunt en de cryptocurrency-markt in het algemeen, wisten te profiteren van dit nieuws, hebben aandelen het lastiger gehad. Aandelen begonnen de handelssessie van vandaag in het rood, waarbij de benchmark S&P 500 op het moment van schrijven met 0,29% daalde. Dit terwijl de goudprijs wel wist te profiteren van dit nieuws, aangezien het met ongeveer 1,18% steeg.

Goud en Bitcoin worden vaker in een adem genoemd. Dit omdat Bitcoin voornamelijk wordt vergeleken met het gele edelmetaal, vanwege zijn kenmerk als inflatiehedge. Nu is echter zo dat de koningsmunt steeds vaker aangeprezen wordt als een betere waardeopslag dan goud. Miljardair Paul Tudor Jones vertelde in oktober aan CNBC dat hij BTC beschouwde als een superieure inflatiehedge dan goud. Hij zei het volgende:

“Het is duidelijk dat er een plaats is voor crypto. Het is duidelijk dat het momenteel de race tegen goud aan het winnen is.”

Tevens deelde Mike McGlone, een Senior Commodity Strategist bij Bloomberg Intelligence (Bloomberg’s onderzoekstak op de Bloomberg Terminal), in een recent interview zijn gedachten over goud en Bitcoin. Hij deed dit precies op de dag dat de eerste Bitcoin futures ETF in de VS begon met handelen. Hij gaf het volgende aan:

“De trend is ongunstig voor goud. Het is een feit dat Bitcoin in feite een gigantische Pac-Man wordt. Het zuigt activa uit alle activaklassen. Het druppelt nu in obligaties… maar het belangrijkste gebied waarmee het begon is goud, en ik verwacht dat het zal versnellen. Nu ben ik niet bearish op goud, maar ik denk dat goud veel hoger zou zijn [als Bitcoin er niet zou zijn]. Het feit is dat Bitcoin hun nieuwe digitale versie is in een wereld die digitaal gaat. Millennials willen niet echt goud.“

Hoe dan ook, heeft de stijging van vandaag maar eens weer bewezen dat externe factoren erg belangrijk zijn bij het behalen van een nieuwe all-time high. Daarnaast geeft het ook aan dat het vertrouwen in het traditionele financiële systeem af blijft nemen en steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieven. Gelukkig biedt Bitcoin hen dit alternatief.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN