Bitcoin nieuws

Bitcoin is een gigantische Pac-Man voor goud, aldus Mike McGlone

In een recent interview met BNN Bloomberg op 19 oktober, de dag toen ProShares Bitcoin Strategy ETF begon met handelen, deelde Mike McGlone, een Senior Commodity Strategist bij Bloomberg Intelligence (Bloomberg’s onderzoekstak op de Bloomberg Terminal), zijn gedachten over goud en Bitcoin.

Op 18 oktober bracht ETF-aanbieder ProShares een persbericht uit, waarin stond dat BITO “beleggers de mogelijkheid zal bieden om gemakkelijk blootstelling te krijgen aan bitcoin-winsten, via een effectenrekening” en dat BITO “kan worden gekocht en verkocht als een aandeel en elimineert de behoefte aan een account bij een cryptocurrency exchange en aan een crypto wallet.” Met betrekking tot de Bitcoin-futures-ETF van ProShares had McGlone dit te zeggen:

“Ten eerste, het betekent meer vraag naar Bitcoin, niet noodzakelijk van de futures, maar misschien van de handelaren die de arbitrage doen en het fysiek kopen om zich in te dekken tegen de futures die bij deze ETF zijn betrokken, omdat doorgaans de grondstoffen die futures volgen een slechte correlatie hebben met het daadwerkelijk volgen van die onderliggende grondstof.

Dus ik ben niet zo optimistisch over deze ETF, maar ik denk dat het mensen zal doen beseffen wat de volgende iteraties zijn – Ethereum ETF’s in de VS. En dan denk ik dat het uiteindelijk allemaal gaat cumuleren met een ETF die een brede gebaseerde index, zoals de Bloomberg Galaxy Crypto Index. En het komt erop neer dat de VS Canada aan het inhalen is op het gebied van ETF’s.“

Hoewel McGlone Bitcoin nog steeds leuk vindt om je portfolio te diversifiëren, gelooft hij dat als Bitcoin er niet was, de prijs van goud vandaag een stuk hoger zou zijn, aangezien voor millennials, die in een toenemende digitale wereld leven, Bitcoin interessanter is dan goud:

“De trend is ongunstig voor goud. Het is een feit dat Bitcoin in feite een gigantische Pac-Man wordt. Het zuigt activa uit alle activaklassen. Het druppelt nu in obligaties… maar het belangrijkste gebied waarmee het begon is goud, en ik verwacht dat het zal versnellen. Nu ben ik niet bearish op goud, maar ik denk dat goud veel hoger zou zijn [als Bitcoin er niet zou zijn]. Het feit is dat Bitcoin hun nieuwe digitale versie is in een wereld die digitaal gaat. Millennials willen niet echt goud.“

Shiba Inu zal de status van Bitcoin verstevigen

In een recente tweet ging de strateeg ook dieper in op de sterke opkomst van Shiba Inu (SHIB). Hij gaf aan dat Shiba Inu, die hij een “Dogecoin-copycat” noemde, “enig briljant ontwerp en marketing voor NGU” -technologie heeft. Hij is echter geneigd te denken dat, aangezien SHIB een speculatieve meme-cryptocurrency is, het risicovolle beleggerssentiment waarschijnlijk de overhand zal hebben op de cryptocurrency-markt en de status van de leidende crypto sterker zal maken dan het nu is. Hij tweette:

“Dogecoin-copycat Shiba Inu heeft een briljant ontwerp en marketing voor NGU-technologie (Number Go Up), maar wanneer het spel klaar is voor de speculatieve meme-cryptocurrency zal het risico-off-sentiment waarschijnlijk de overhand hebben op de cryptomarkt en de status van Bitcoin verstevigen.”

Zoals hierboven te zien is plaatste de expert ook een grafiek, waarop de prijscurve van SHIB min of meer samenvalt met het traject van de opkomst van Ethereum, en hij noemde Ethereum dan ook de ‘Shiba Inu-facilitator’.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN