Bitcoin Goud

Dit is wanneer Bitcoin groter zal worden dan goud, aldus PlanB

De Nederlandse kwantitatieve cryptocurrency-analist PlanB heeft in een recent interview met Blockware Intelligence voorspeld wanneer de marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) die van meer traditionele activa, zoals goud en onroerend goed, zou kunnen inhalen.

In het interview gaf de analist aan dat BTC tegen de volgende halvering een marktkapitalisatiewaarde zou kunnen bereiken ergens tussen goud en onroerend goed. PlanB voorspelde dat dan de marktkapitalisatie van Bitcoin ergens tussen de $10 en $100 biljoen zou moeten liggen:

“Na de volgende halvering, of eigenlijk deze halvering, zouden we heel dicht bij de goudmarktkapitalisatie moeten komen. En na de volgende halvering zou het me echt verbazen als een actief dat door de markt wordt erkend als een waardeopslag, met een waarde van meer dan een biljoen dollar, als die waardeopslag, met een grotere schaarste dan goud, op zijn minst niet hogerzou worden gewaardeerd dan goud. Dus ergens tussen goud en onroerend goed – ongeveer $10 biljoen en $100 biljoen.”

Een halvering vindt ongeveer plaats om de vier jaar. Tijdens dit evenement worden de beloningen van Bitcoin-miners letterlijk gehalveerd. Naar verwachting zullen de volgende twee halveringen plaatsvinden in 2024 en 2028.

PlanB ging verder met voorspellen dat de volgende halvering een katalysator zou kunnen zijn die investeerders ertoe aanzet om Bitcoin te zien als een schaarse waardeopslag. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat de halvering nog steeds een impuls zal zijn voor investeerders, omdat ze Bitcoin zullen herkennen en zien voor wat het is – een echt schaars goed en waardevol.”

De voorspellingen van de crypto-analist zijn gebaseerd op zijn bekende stock-to-flow (S2F) -model, dat probeert de prijs van een actief te voorspellen door de hoeveelheid nieuw aanbod dat op de markt komt te meten in vergelijking met het reeds bestaande aanbod. Kijkende naar dat model, ziet PlanB een nog grotere toekomst voor de koningsmunt:

“Ik denk dat als de stock-to-flow van Bitcoin groter zal zijn dan zelfs onroerend goed – dus boven de 100, en dat is in principe het geval na de volgende halvering – en zeker na de halvering in 2028. Maar laten we zeggen 2024, wanneer gaan we over onroerend goed, dan zal het het meest draagbare, meest deelbare, meer vervangbare en ook het meest schaarse bezit op aarde zijn.”

Hij sloot af met het volgende:

“Ik denk dat beleggers dat zullen zien, en die combinatie zal waarschijnlijk betekenen dat mensen Bitcoin niet gaan zien als een waardeopslag, maar als in geld. En dat zal de hyper-Bitcoinization teweegbrengen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN