Crypto Nieuws

Turkije heeft Bitcoin nodig, aldus CSO Blockstream

De fulltime ondernemer en CSO van Blockstream, Samson Mow, heeft zojuist een tweet geplaatst waarin hij aangeeft dat Turkije koste wat kost de koningsmunt Bitcoin (BTC) nodig heeft. Hiermee geeft hij aan dat het land zich volledig moet concentreren op de nummer één cryptocurrency en de lokale valuta, de Turkse lira, moet laten vallen.

De Turkse lira heeft de afgelopen jaren flink last gehad van inflatie. De koers van de Turkse lira ten opzichte van de euro heeft vandaag zijn laagste punt ooit bereikt. De waarde van de munt zakte gedurende de dag met enkele procenten naar 0,089 euro. De koersval volgt op een nieuwe renteverlaging van de Turkse centrale bank. Dit terwijl de munt vijf jaar geleden nog bijna 30 eurocent waard was. Daar was echter twee jaar geleden nog iets meer dan de helft van over. Sinds half september is de munt nog eens meer dan 10 procent van zijn waarde kwijtgeraakt.

Het statement komt van Mow komt echter op een moment dat president Erdogan aangeven heeft dat het land in oorlog is tegen cryptocurrencies. De Turkse president gaf in een recente ontmoeting met studenten het volgende aan:

“We zullen ze niet zo’n premium geven, en dat zullen we ook niet doen. Omdat we doorgaan met ons geld, wat onze fundamentele identiteit is in deze zaak.”

De verklaring van de Turkse president komt niet als een verrassing, aangezien het land vijandig tegenover cryptocurrencies staat, ondanks hun brede acceptatie onder de inwoners. Zo heeft de Turkse centrale bank medio april een verbod ingesteld op cryptocurrency-betalingen, waardoor lokale bedrijven geen transacties met digitale activa kunnen uitvoeren. Het land gebruikte onzekere regelgeving, extreem hoge volatiliteit en criminaliteit als de belangrijkste redenen voor hun beslissing.

Dit alles gebeurde terwijl de acceptatiegraad van cryptocurrencies onder Turken flink steeg in 2020, met gegevens die aantonen dat het land wereldwijd een van de hoogste blootstellingen aan cryptocurrencies had. Uit peilingen bleek dat ongeveer 16 procent van de Turkse burgers cryptocurrencies had gebruikt of in bezit had.

Het statement van Mow is natuurlijk goed om te lezen en er zijn waarschijnlijk veel Turkse burgers die hier achter zullen staan, maar zolang Erdogan de wegen richting Bitcoin blijft blokkeren, zal het land zich blijven vastklampen aan de lokale valuta.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN