De Bitcoin koers is de afgelopen week flink gestegen, waardoor altcoins ook flink volatiel waren. Het is echter zo dat de XRP koers flink teleurstelde. De prijs van XRP stuiterde meerdere keren tussen $1 (ondersteuning) en $1,16 (weerstand) en vormde een dalende driehoek.
Desalniettemin, vanwege de compressie tegen de neerwaartse trendweerstandslijn, biedt de naderende week een meer intrigerende prijsbeweging. De verwachting is dat de prijs uit zal breken van de top van deze formatie, wat een trendverschuiving aangeeft.
Tot die tijd zal de XRP koers gevangen zitten tussen de weerstands- en ondersteuningsniveaus. Omdat de MACD deze week naar de negatieve kant bewoog, voorspellen de indicatoren een bearish bias. Het is echter te vroeg om te voorspellen of XRP naar lagere niveaus zou dalen, tenzij de prijs onder het ondersteuningsniveau van $1 komt.
Een op XRP gebaseerde ETF?
De chief executive sprak tijdens een gesprek met Fox Business met Charles Gasparino onder andere ook over de mogelijkheid om een op XRP gebaseerde ETF te lanceren. Toen hem werd gevraagd naar de mogelijkheid van een XRP ETF in de Verenigde Staten, gaf hij een indirect antwoord op de kwestie in plaats van het expliciet te beantwoorden.
De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft eindelijk Bitcoin futures ETF’s in de Verenigde Staten goedgekeurd. Volgens experts zullen er in de nabije toekomst meer van dit type ETF’s verschijnen. Garlinghouse gaf echter geen duidelijk antwoord op de vraag of hij op korte termijn een XRP ETF verwacht.
XRP had de nummer twee cryptocurrency kunnen zijn
Garlinghouse sprak tevens gisteren op de virtuele conferentie van DC Fintech Week, met het argument dat de Amerikaanse SEC Ripple’s XRP als niet-geregistreerd effect identificeerde, terwijl Ethereum (ETH) wettelijke vrije doorgang kreeg, wat op zijn beurt ETH hielp door het dak te schieten. Hij zei het volgende:
“In de afgelopen jaren was XRP het op één na meest waardevolle digitale bezit. Toen duidelijk werd dat de SEC ETH een hall-pass had gegeven, is ETH duidelijk geëxplodeerd en die duidelijkheid heeft geholpen.”
XRP wist de positie van de op een na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie in de tweede helft van 2017 veilig te stellen. De token is echter gedaald naar de zevende plaats, terwijl Ethereum sterk staat op de nummer twee positie. Verder beweerde Garlinghouse dat de uitsluitend agressieve anti-crypto-houding om de consumenten zogenaamd te beschermen in feite een aanval op investeerders is. Verwijzend naar de XRP-rechtszaak, benadrukte de CEO van Ripple dat “bijna 50.000 Amerikaanse mensen die XRP bezitten de SEC proberen aan te klagen voor deze ‘bescherming'”.