Coinbase wordt het officiële cryptoplatform van de NBA

Op dinsdag 19 oktober kondigde de grote Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase aan dat het het officiële cryptoplatform geworden is van de Amerikaanse professionele basketbalcompetitie, de National Basketball Association (NBA). De beurs tweette het volgende:

“We zijn verheugd om aan te kondigen dat we vanaf vandaag het officiële cryptoplatform zijn van de NBA, WNBA, NBA 2K League en USA Basketball. Lets go!”

Volgens een publicatie van CNBC zal Coinbase, als gevolg van deze sponsorovereenkomst, “gebruik maken van zowat alle NBA-platforms, waaronder de WNBA, NBA G League, NBA 2K League en USA Basketball.” Het rapport gaf verder aan dat deze deal “komt op een dag nadat NBA-commissaris Adam Silver heeft bevestigd dat de competitie $10 miljard aan inkomsten voor het seizoen 2021-22 verwacht.”

Het vermeldde ook dat Coinbase “het bewustzijn rond blockchain-technologie wil vergroten om de crypto-economie te laten groeien” en dat is de reden waarom de NBA “het bedrijf bekendheid zal geven, inclusief in de reguliere tip-off games van het seizoen van dinsdag op Turner Sports.” Bovendien ontvangt Coinbase “presentatie partner rechten voor de WNBA Commissioner’s Cup en voor de exhibition tours van de heren en dames van het nationale team.”

Verschillende professionele sportcompetities hebben dit jaar sponsorovereenkomsten gesloten met cryptobedrijven. Op 23 juni werd FTX de eerste cryptocurrency-beurs die een professionele sportcompetitie sponsorde door de aankondiging van een langdurige, wereldwijde samenwerking met Major League Baseball (MLB).

En zoals wij eerder al meldde, tekende de Formule 1 ook een sponsorovereenkomst met crypto-handelsplatform Crypto.com, waardoor Crypto.com “merkaanwezigheid zal krijgen rond F1-evenementen, waaronder in het nieuwe sprintkwalificatie-format dat in sommige races zal worden gebruikt om de startposities van de auto’s te bepalen.”

In Nederland is echter ook een mooie samenwerking tot stand gekomen. Zo wist de bekende crypto-broker Bitcoin Meester de Eredivisie club AZ te overtuigen en wist een verbintenis tot medio 2024 tot stand te brengen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!