Cosmos (ATOM) gaat kanarienetwerk Sagan lanceren

Het bekende blockchain-platform Cosmos (ATOM) heeft aangekondigd dat het Polkadot (DOT) achterna gaat en een kanarienetwerk zal lanceren, genaamd Sagan. Dit netwerk zal gebruikt worden om verschillende nieuwe features te testen, voordat deze gelanceerd zullen worden op het hoofdnetwerk.

Aan het einde van zijn eerste keynote-presentatie – wat vanaf nu een driemaandelijks evenement zal worden – plaagde Cosmos met de lancering van Sagan met een clip van 30 seconden met een citaat van Carl Sagan – een beroemde Amerikaanse kosmoloog, waar de blockchain naar vernoemd is – en een afbeelding van een kanarie.

De kanarie symboliseert dat deze blockchain een “kanarienetwerk” zal zijn. De term is bedacht door blockchain-platform Polkadot – en zijn kanarienetwerk Kusama (KSM) – en verwijst naar een blockchain die wordt gebruikt om protocollen uit te proberen voordat ze live gaan op het hoofdnetwerk.

Er is een verschil tussen testnetten – die op dezelfde manier worden gebruikt voor testen – en kanarienetwerken zoals Kusama en Sagan. Testnet-tokens hebben meestal geen waarde, dus ze bootsen de technische kant van de hoofdblockchain na, maar niet de echte omgeving. Aan de andere kant hebben tokens op kanarienetwerken echte waarde, dus ze komen veel dichter bij het nabootsen van de echte omgeving. Dat zorgt voor grotere prikkels voor mensen om bugs en potentiële exploits te vinden.

Eerder in de keynote kondigde Cosmos ook een samenwerking aan met gamingbedrijf Forte – wat volgens een anonieme bron een niet nader genoemde investering in het bedrijf met zich mee zal brengen – en kondigde aan dat zijn DeFi-platform Emeris in december wordt gelanceerd. Emeris zal cross-chain farming en cross-chain staking omvatten binnen het Cosmos-ecosysteem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!