bitcoin koers

Het is te laat voor de VS om Bitcoin te verbieden, aldus miljardair

De bekende miljardair en CEO van Social Capital, Chamath Palihapitiya, heeft in een recente All-In podcast aangegeven dat het te laat is voor de Verenigde Staten om Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies te verbieden. Hij gaf aan dat de cryptocurrency-markt te groot is geworden voor de Amerikaanse overheid om het te verbieden. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat je geen $3 biljoen aan waarde van de wereld kunt vegen. Dus het is hier om te blijven, en het is nu te geïnstitutionaliseerd. Er zijn gewoon veel te veel georganiseerde kapitaalpools die nu speculeren in dit hele ecosysteem.”

Hij ging verder met:

“Dus als je mensen met een hoge financiële positie hebt die echt in deze markt zijn gevestigd en je hebt $3 biljoen aan waarde die naar $6 biljoen gaat en dan naar $10 biljoen, dit kan niet verdwijnen. Daarom denk ik dat Powell en Gensler daar iets over moesten zeggen, namelijk dat we dit niet gaan verbieden, omdat ze weten dat het niet mogelijk is.”

Goed nieuws vanuit de overheid

Zoals wij eerder deze maand al publiceerden, heeft de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, aangegeven dat hij geen plannen heeft om in China’s voetsporen te treden en een algeheel ​​verbod op cryptocurrencies in te voeren. Verder merkte hij wel op dat cryptocurrencies, met name stablecoins, gereguleerd moeten worden:

“Het is niet de bedoeling ze te verbieden, maar, weet je, stablecoins zijn als geldmarktfondsen, ze zijn als bankdeposito’s, maar tot op zekere hoogte vallen ze buiten de reglementaire perimeter. Het is gepast dat ze worden gereguleerd.”

Minder dan een week later zei Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), ook dat zijn bureau niet van plan is om een verbod op te leggen. Hij maakte echter wel van de gelegenheid gebruik om toch nog te benadrukken dat hij cryptocurrencies ziet als een “speculatief bezit dat meer regelgeving nodig heeft”, evenals dat het vol zit “met fraude, oplichting en misbruik”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN