Verenigde Staten crypto

De Verenigde Staten zal cryptocurrencies niet verbieden, aldus SEC-voorzitter

De voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, zei dinsdag tijdens een hoorzitting van het Huis dat de Verenigde Staten cryptocurrencies niet zal verbieden, maar dat het zich zal concentreren op het waarborgen dat de industrie eerlijk wordt gereguleerd, meldt Bloomberg.

Hoewel dit natuurlijk een positief geluid is vanuit de voorzitter, maakte hij van de gelegenheid gebruik om toch nog te benadrukken dat hij cryptocurrencies ziet als een “speculatief bezit dat meer regelgeving nodig heeft”, evenals dat het vol zit “met fraude, oplichting en misbruik”.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Hij maakte de opmerkingen nadat een Republikeinse wetgever had gevraagd of er in de VS een “China-achtig verbod” op tafel lag. Gensler reageerde hier echter op door aan te geven dat zijn “aanpak echt heel anders is”. Hij voegde eraan toe dat elk verbod waarschijnlijk door het Congres moet worden goedgekeurd.

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, lijkt het met Gensler eens te zijn, aangezien de Fed-baas onlangs zei dat hij niet van plan is cryptocurrencies te verbieden, maar dat stablecoins meer regelgevend toezicht nodig hebben.

Zoals jullie vast wel meegekregen hebben, heeft China onlangs zijn standpunt herhaald dat cryptotransacties in het land illegaal zijn. Dit terwijl het ook probeert om zijn eigen digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) te lanceren, de digitale yuan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN