Bitcoin

BitMEX CEO voorspelt waarom vijf landen in 2022 Bitcoin zouden kunnen legaliseren

Het besluit van El Salvador om Bitcoin officieel tot wettig betaalmiddel te verklaren, heeft voor een controverse gezorgd. Hoewel verschillende mensen er hun voordelen in zien, is het niet zo dat elke Salvadoraan staat te springen om de nieuwe wet.

Terwijl sommige lokale bewoners hun ontevredenheid uitten en de straat opgingen om te protesteren, prezen veel prominente namen zoals Michael Saylor de nieuwe wet als ‘buitengewoon’ en ‘wereldschokkend’.

In een recent blogartikel is Alexander Höptner, CEO van de cryptocurrency-derivatenbeurs BitMEX, dieper ingegaan op de situatie in El Salvador. Hij gelooft dat de legalisatie van Bitcoin een zeer gunstig initiatief is en besprak de redenen waarom Bitcoin zinvol is in ontwikkelingslanden. Höptner deed overigens ook de volgende voorspelling:

“Mijn voorspelling is dat we tegen het einde van volgend jaar minstens vijf landen zullen hebben die Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteren. Het zullen allemaal ontwikkelingslanden zijn.”

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

De CEO zei dat hij niet verbaasd is dat degenen die aan het hoofd staan ​​van het huidige financiële systeem El Salvador aanvielen en bekritiseerden. Bitcoin is een manier om niet te kiezen voor dat systeem of, op zijn minst zoals Höptner zei, om ervoor te kiezen iets nieuws te proberen. Hij zei:

“Wat de critici niet erkennen, is dat ontwikkelingslanden zoals El Salvador de wereld leiden in het omarmen van gedecentraliseerde digitale valuta en betalingen. Ze hebben tientallen jaren de tijd gehad om te analyseren hoe het wereldwijde financiële systeem werkt – en niet werkt – voor hun bevolking.”

Drie factoren die de acceptatie van Bitcoin zullen stimuleren

Volgens de CEO van BitMEX zijn er 3 belangrijke redenen die een belangrijke rol zullen spelen: geldovermakingen, politiek en inflatie. De eerste is een van de meest relevante use-cases van Bitcoin en een van de belangrijkste redenen waarom El Salvador besloot zijn BTC-wet te implementeren.

Geldovermakingen

Volgens Höptner werkt een aanzienlijk percentage van de mensen uit ontwikkelingslanden, zoals uit El Salvador, in het buitenland om geld naar hun familie te sturen. Alleen al in El Salvador is de geldovermaking goed voor meer dan 20% van het BBP van het land in 2020. Höptner citeert gegevens van de Wereldbank en beweert dat 75% van de wereldwijde geldovermakingen wordt ontvangen door lage- en middeninkomenslanden.

Een groot deel daarvan gaat verloren aan toonaangevende geldservicebedrijven die mensen afzetten met hoge kosten en trage transacties. Bitcoin is in dit geval een ideale oplossing, aangezien de kosten aanzienlijk lager zijn en je 24/7 transacties kunt uitvoeren die binnen een kort tijdsbestek afgeleverd kunnen worden bij de ontvanger. Volgens Höptner zou BTC de beste oplossing voor het probleem kunnen zijn:

In 2020 bereikte US $540 miljard aan geldovermakingen naar lage- en middeninkomenslanden. Dat aantal zou veel hoger zijn – en gezinnen in ontwikkelingslanden zouden in een betere positie verkeren – met een goedkopere methode om geld over te maken.

Inflatie

De tweede reden die Höptner benoemt, is het risico van een stijgende inflatie na de gevolgen van het coronavirus. Volgens gegevens van het IMF, wordt er een gemiddelde inflatie van 5,4% voor ontwikkelingslanden en 2,4% in ontwikkelde landen voorspeld. Dit zal mensen ertoe aanzetten om naar alternatieven voor fiat-valuta te zoeken zoals Bitcoin. De CEO van BitMEX gaf het recente gebeuren in Turkije als voorbeeld:

“Terwijl de inflatie dit jaar in Turkije ruim boven de 15 procent klom, nam de acceptatie van cryptovaluta enorm toe. Turkije reageerde door het gebruik van crypto voor goederen en diensten snel te verbieden, maar de inflatie staat nu op 19,25 procent.”

Politiek

Bitcoin is niet alleen een digitale valuta om waarde uit te wisselen zonder een centrale entiteit. Het is ook een waarde opslag en de onderliggende technologie biedt volgens velen de mogelijkheid tot een nieuw financieel systeem. Volgens Höptner zullen politici er belang bij hebben zichzelf te positioneren als progressieve, populistische en new age-denkers als ze besluiten om Bitcoin officieel tot wettig betaalmiddel te verklaren.

“Dit zal geen liefdesbrief zijn aan president Bukele van El Salvador, die zijn politieke toekomst inzet op de succesvolle uitrol van dit beleid. Ik steun het beleid natuurlijk, maar ik denk dat er op de lange termijn risico’s zijn bij het geven van te veel krediet aan individuen in de crypto-ruimte.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN